Idag ger bandet ut den nya låten Nervous tillsammans med en musikvideo samtidigt som man nu kan förbeställa albumet. Tidigare i år gav Black Stone Cherry ut plattans första singel ‘Out of Pocket’ som snabbt blev en publikfavorit då bandet spelar live.
 
Det Kentucky-baserade bandet består av Chris Robinson (sång, gitarr), Ben Wells (gitarr, sång), John-Fred Young (trummor, sång) samt den nya basisten Steve Jewell Jr. som här gör albumdebut med bandet. Deras fans har redan kunnat bekanta sig med Steve då han gick med i Black Stone Cherry 2021.
 
Så här säger bandmedlemmarna om den nya videon:
 
“Att spela in videon för Nervous var en fantastisk upplevelse. Som att vara med vid en filminspelning! Vi spenderade en dag i en gammal färgfabrik som man gjort om till en studio där det fanns en massa miljöer för inspelningar av TV och filmer. Skådespelaren Mateo Palmitier gjorde ett fantastiskt arbete i huvudrollen och det var coolt att se alla dessa idéer få liv under ledning av regissören Kyle Loftus och hans team. Vi gillar verkligen hur videon växlar mellan vårt framträdande, en häftig story och massor av visuella effekter!”
 
Black Stone Cherry berättar vidare om den nya plattan:
 
“Varenda band är exalterade över sin nya platta, vilket bara är naturligt. Men vi tar priset för att vara det mest exalterade bandet i världen som ger ut en ny platta! Vi garanterar att du kommer att gilla det på något vis. Vi hade så mycket vi ville uttrycka med texter, musik och ljudmässigt. Vi pressade oss till det yttersta för att inte bara skapa något relevant men även för att spränga gränserna. Vi är väldigt stolta över den här samlingen låtar och hoppas att ni gillar dom lika mycket som vi.”

Förbeställ eller streama här: https://lnk.to/BSC-MLG

Kolla in musikvideon för Nervous här: 

Screamin’ At The Sky innehåller bara nya låtar som skrevs gemensamt av bandmedlemmarna på turné. Då det blev dags att spela in gjorde de något de alltid drömt om, att spela in i The Plaza Theatre i Glasgow, Kentucky, USA, en legendarisk lokal för 1020 personer som byggdes 1934 och har en fantastisk akustik. ”Varje gång som vi spelade på The Plaza så undrade vi hur trummorna skulle låta om vi spelade in där. Vi bestämde oss för att lägga alla ägg i samma korg,” berättar Chris. I juni 2022 hyrde bandet hela stället och tog med sig en massa inspelningsutrustning och dess trofasta tekniker Jordan Westfall. I källaren installerade man kontrollrummet och använde scenen för att spela in trummorna. Allt tillsammans resulterade i en höjdpunkt i Black Stone Cherrys karriär.
 
Black Stone Cherrys senaste platta, The Human Condition, gavs ut i oktober 2020 och blev det sjätte i rad att gå in som nummer 1 på Storbritanniens rockalbumlista. Singeln Again var bandets största i USA på 10 år där den nådde plats 15 och deras bästa någonsin i Kanada där den hamnade på topp 15. Albumet har samlat 50 miljoner streams jorden runt. Bandet har under åren sålt ut arenor och delat scenen med en radda band som Alter Bridge, Def Leppard, Gov’t Mule, Nickelback, Lynyrd Skynyrd, Bad Company, Mötorhead, Halestorm, Stone Temple Pilots, The Darkness och ZZ Top. 2018 spelade Black Stone Cherry inför 100 000 åskådare på Download Festival som förband åt Guns N’ Roses och 2021 spelade de på den legendariska Royal Albert Hall som dokumenterades på DVDn Live From The Royal Albert Hall…Y’All.
 
Bandet kommer att avisera fler spelningar senare i år.

Låtlista1. Out Of Pocket
2. Screamin’ At The Sky
3. Nervous
4. When The Pain Comes
5. Show Me What It Feels Like
6. R.O.A.R.
7. Smile, World
8. The Mess You Made
9. Who Are You Today?
10. Not Afraid
11. Here’s To The Hopeless
12. You Can Have It All

Extra InformationUtgivningsdatum
29 september 2023

Tillgängliga format
LP-Box i begränsad upplaga
LP på vit vinyl
CD
Digitalt

Black Stone Cherry Online:
www.blackstonecherry.com
www.mascotlabelgroup.com
https://twitter.com/BlkStoneCherry
https://www.facebook.com/blackstonecherry
https://www.instagram.com/blackstonecherryofficial/
https://www.tiktok.com/@blackstonecherryofficial
https://www.youtube.com/@blackstonecherry

Foto: Jimmy Fontaine