”Drums Of War” kan mycket väl vara den tyngsta och mörkaste låten på det nya BLINDSTONE-albumet, ”Scars To Remember”. Det är uppenbart vad den nya singeln från den danska bluesrockpowertrion handlar om, och varför den skrevs. Martin skrev musiken till låten, precis när kriget bröt ut i Ukraina, och texten skrevs, i samarbete med Peter Svensson (Gauntlet Rule, Assassin’s Blade) strax efter.

”Det är en sång om hur vanliga människor kan uppleva hotet om krig mot sitt land, och den rädsla och osäkerhet som uppstår när kriget blir verklighet”, säger Martin.

Förutom Blindstone själva har låten även Xenius Jepsen Andersen, Martins yngste son, på extra trummor.

Blindstone är stolta över att presentera det nya albumet ”Scars To Remember”. Efter att ha varit den bäst bevarade hemligheten inom den tunga sidan av bluesrock, som en del av den ”stängda” bluesscenen i två decennier, flyttar bandet nu till Mighty Music och får äntligen det erkännande de förtjänar.

”Scars To Remember” är det tionde albumet från den danskbaserade bluespowertrion, som har sina stilistiska rötter i slutet av 60- och 70-talet, med inspiration från band/artister som Jimi Hendrix, Robin Trower, Frank Marino & Mahogany Rush, Deep Purple, Black Sabbath och andra.

”Scars To Remember” är ett starkt tillskott i Blindstones omfattande diskografi, och borde tilltala fans av bandets tidigare släpp, de ovan nämnda artisterna och fans av tung, bluesbaserad rock i allmänhet.

”Scars To Remember” kommer att släppas på CD och digitala format via Mighty Music den 11 augusti 2023.

Line Up:
Martin Jepsen Andersen – gitarrer/sång
Jesper Vegeberg Bunk – bas
Sigurd Jøhnk-Jensen – trummor

Digital single:
https://bfan.link/drums-of-war

Webshop:
https://bit.ly/bli-scar

Web:
https://www.facebook.com/blindstone.official
https://www.instagram.com/blindstonedk/
https://open.spotify.com/artist/1xrsmG0YvSZkWXbkZDIClD
https://music.apple.com/us/artist/blindstone/295043631
https://targetgroup.bandcamp.com/album/scars-to-remember