Bon Jovi – ”Slippery When Wet” 33 år.

Visste ni att:

* Det var Paul Stanley från KISS som tipsade gruppen om Desmond Child som hjälpte till med att skriva flera av spåren på skivan bland annat ”You Give Love A Bad Name” och ”Livin’ On A Prayer”. Låtarna skrevs i källaren till Richie Sambora:s mammas hus.

* Jon Bon Jovi aldrig ville ta med ”Living On A Prayer” på albumet överhuvudtaget. Han blev dock övertalad av Richie Sambora som tvärtemot var helt säker på att det var en super hit. Jon var dock istället väldigt förtjust i spåret ”Edge of a Broken Heart”. Jon har själv på senare tid sagt hur han ångrar att han aldrig tog med låten på Slippery When Wet. Den har dock hamnat på 100,000,000 Bon Jovi Fans Can’t Be Wrong och 2 disk-utgåvan av Cross Road.

*Titeln till albumet fick bandet när de hängde på stripbarer i Vancouver. Enligt Richie bar tjejerna tröjor där det stod ”Slippery When Wet”. Orginalomslaget var aldrig heller den blöta soppåsen med titeln tryckt på utan en storbystad kvinna i en våt gul tröja med trycket ”Slippery When Wet”. Till slut drogs omslaget in för att Jon aldrig tyckte om de rosa kanterna på omslaget. I Japan släpptes nästan bara skivor med originalomslaget. Här kan du se bild på det omslaget 👇

* Albumet är producerat av Bruce Fairbarn och ljudtekniker var Bob Rock. Det har till dagens datum sålt över 27 miljoner exemplar.

Stort grattis på 33 års dagen!

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!