Supergruppen Carr Jam 21, tillsammans med Brygghus19, släpper en öl! Detta kommer att firas med ett öl-event på Garlic&Shots i Stockholm den 2:a mars.

”Eventet är ju en releasefest för vår öl. I första hand är det ölen som gäller, men vi kommer även att hitta på lite annat skoj under kvällen. Bland annat kommer vi ha en liten förhandslyssning på några av de nya Carr Jam-låtarna och det kommer även att finnas speciell merch, som endast kommer kunna köpas just där och då.” – Gustav Kronfelt (Bas)

Jesper Lindgren, gitarrist i Carr Jam, beskriver ölet som en ofiltrerad pilsner i tysk stil, på 4,5 vol %. Valet av öl och bryggeri var enkelt, enligt Jesper.

”Jag har jobbat med Brygghus 19 i ett tidigare ölprojekt tillsammans med Jesper Binzer, så jag visste vad de gick för. De brinner för hantverket, smaken, och designen precis lika mycket som vi gör, så att bryggeriet blev just Brygghus 21, kändes självklart.” (Jesper Lindgren, gitarr).

Idén och tanken bakom ölens design är hämtad från Kiss Dynasty turné 1979 och från deras Unmasked turné, 1980.

Ölen som lanseras i en 330ml slim can, föreställer trumpodiet som Kiss använde sig av 79/80. År 1979 var Peter Criss (The Catman) trummis och i slutet av låten Black Diamond hissades trumpodiet upp, varpå en gigantisk panter blottades på den svarta trumpodie-pelaren. Året därpå, 1980, hade Peter Criss fått sparken och Eric Carr (The Fox) var nu Kiss nya trummis. Likt föregående års turné hissades ett exakt likadant trumpodie upp i slutet av låten Black Diamond i form av den svarta nitbeklädda pelaren. Men denna gången hade man tagit bort pantern, av förklarliga skäl, då den nya medlemmen inte föreställde ett kattdjur. Istället hade de ersatt pantern med eldsflammor.

Vi tycker att eldsflammorna var ett minst sagt underligt val, då deras nya trummis och medlem, Eric Carr, föreställde en räv. Varför bytte man inte bara pantern mot en räv istället? För oss känns det som det hade varit det mest logiska och naturliga att göra och därför har vi nu valt att ställa allt till rätta.

Vår öl är alltså utformad så som vi tycker att det borde ha varit och sett ut 1980, på Eric Carrs första turné, tillsammans med hans nya band, Kiss!

Ölen kommer att säljas i en väldigt limiterad upplaga via Systembolaget från och med 6:e mars, samt på vissa krogar runt om i Sverige.

Carr Jam – 21 är ett hyllningsprojekt till Kiss-trummisen Eric Carr och Kiss , där alla intäkter går oavkortat till Barncancerfonden.

Supergruppen som gjorde succé med sitt självbetitlade debutalbum förra året har förutom öl, även mer ny musik på gång och även denna gång hyllas Kiss-trummisen Eric Carr och Kiss.

Carr Jam – 21 består av:
Dregen (The Hellacopters, Backyard Babies)
Jolle Atlagic (Electric Boys, The Quill)
Philip Shouse (Accept)
Gustav Kronfelt (Carr Jam)
Jesper Lindgren (Velvet Insane)
Ryan Roxie (Alice Cooper)
Andreas Kleerup
Mats Levén (Vandenberg, Prins Svart)
Martin Sweet (Crashdiët)
Martin Ekelund (Bonafide)
Erwan Lengliné (graphics)
Med flera…

Länk till eventet här: https://facebook.com/events/s/carr-jam-21-beer-event/755769772098197/