När Carry The Torch släppte sin platta Delusion för ett år sedan blev det något knas. För att göra en lång historia kort landade den inte i fysiskt format så releasepartyt föll lite platt. Igår gjordes det en ny vända och den här gången var det en helt annan story! ( Om ni vill höra bakgrundsstoryn kan ni lyssna på min intervju med sångaren här: https://open.spotify.com/episode/53nc9SwovT4BPA9cr6fvWS?si=3577ace0c7ff431a )

Med sig hade de banden Sabancaya och Unmute som är två lokala band som gjorde riktigt bra ifrån sig! Det var extremt kul att se att det redan var en hel del folk när Sabancaya startade sitt set och hur publiken faktiskt rörde sig längst fram och headbangade friskt. Extremt spännande band att hålla ögonen på! Kanske inte det mest rutinerade bandet men jäklar vilket ös, och de kan spela. Inget snack om saken!

Unmute klev upp efter Sabancaya och här kändes det som att det fanns lite mer erfarenhet. Bandet hade bra publik-kontakt och de spelade tight. Det fanns en lekfullhet på scenen som jag uppskattade väldigt mycket! VG på den!

Vidare till kvällens huvudakt som var Carry The Torch. Redan från starten förvarnades publiken om att trummisen Björn var riktigt sjuk så de skulle göra sitt bästa. Trots detta körde de på så det stod härliga till. Det skapades till och med en moshpit framför scenen där folk for åt höger och vänster. Dennis (sångaren) firade gött med såväl glitterkanoner som Champagne och det gjorde han rätt i! Det var en härlig energi i luften och publiken var helt med på noterna när de bjöd på sin låtskatt.

Allt som allt var det en sjukt trevlig kväll. Det var många lokala metalheads på plats i alla åldrar och det var röj framför scenen från första spelade tonen. Ska jag klaga på något var det hur lång väntan det var mellan banden. För oss som inte dricker alkohol eller raggar ( 😉 ) blev det en hel del stående häng och det var några som släntrade iväg efter en timma utan någon action. I övrigt var det fantastiskt att se en levande publik och band som gav allt för den publiken. Nu hoppas vi att det fortsätter såhär för det var många som pratade glatt om hur roligt de haft efteråt! Låt Kalmarscenen leva upp igen!

//P ”The Poseur” Pousár

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *