Cinderella – ”Still Climbing” 25 år.

Still Climbing är det fjärde och sista studioalbumet av det amerikanska rockbandet Cinderella, släppt 8 November 1994 av Mercury Records. Musikaliskt består den av mer blues inriktad rock, som följde i fotspåren av deras tidigare album Heartbreak Station. Släppandet av Still Climbing försenades efter Heartbreak Station-turnén på grund av att Tom Keifer tappade rösten 1991.

På grund av en ny MTV-policy nämndes inte albumet på kanalen. Skivbolaget marknadsförde knappt det för att testa olika marknader, ett mönster som skulle fortsätta hela resten av 1990- och 2000-talet.

Medan Cinderellas första tre album gick platina, var dominansen av grunge och alternativ rock i mitten av 1990-talet så stark att det tvingade Still Climbing att gå in på ett lågt # 178 och försvinna efter bara några veckor, trots de mindre hitsen ”Bad Attitude Shuffle” (som släpptes som singel), ”Hard to Find the Words” och ”Hot & Bothered” från Waynes World. På en sidoanmärkning spelades spåret ”Talk Is Cheap” först under en show redan 1987, även om versionen på detta album är längre än originalet och är långsammare i sång. Dessutom var ”Freewheelin” en äldre låt som hade skrivits och demoades av bandet 1985 innan inspelningen av deras första album.

Hursomhelst är det ett fantastiskt album som verkligen förtjänar ordet klassiker.

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!