CONQUER DIVIDE, den internationella kvintetten med medlemmar från USA, Storbritannien och Kanada och som hyllats av SMX Octane, Revolver, Alternative Press, Modern Drummer, Loudwire m fl har just aviserat utgivningen av sitt nya album. Slow Burn ges ut den 8 september på Mascot Records. Du kan förbeställa plattan här: https://lnk.to/ConquerDivide
 
Bandet, som består av Kiarely Taylor (sång), Janel Duarte (bas/sång), Isabel Johnson (gitarr), Samantha Landa (trummor) och Kristen Sturgis (gitarr), har även gett ut videon för singeln welcome2paradis.

“Låten betyder mycket för oss alla av flera olika skäl,” säger Sturgis. ”Vi ville verkligen sträcka ut våra musikaliska muskler och leka med taktarter. Vi spelade in delar av låten själva inklusive det ”borrande” ljud som löper genom låten. Vi klev verkligen utanför vår komfortzon och slutresultatet blev något riktigt speciellt.”

Låten belyser även närmare ett väldigt aktuellt och viktigt ämne.

”Det är sorgligt att mänskligheten inte bryr sig mer om vår miljö,” fortsätter Sturgis. ”Jag var speciellt inspirerad av en situation som betyder mycket för mig. Jag bor vid de stora sjöarna som innehåller ungefär 20% av jordens färskvattenresurser. Där finns en 70 år gammal ledning kallad Line 5 som är i uselt skick och löper i vattnet där Lake Huron och Lake Michigan möts. Strömmarna är speciellt starka där. Ledningen utsätts ständigt för slag från båtars ankare. Jag predikar inte emot fossila bränslen då tillverkningen av elektriska motorer har egna miljöproblem och turnerande band är tvungna att använda bensinslukande fordon för att kunna spela för sina fans. Men om ett utsläpp skulle ske där så blir det en katastrof p g a strömmarna. Ett utsläpp skulle allvarligt drabba städer som Chicago, Detroit, Cleveland, Windsor, Toronto och Rochester, NY. Turismen, fiskeindustrin och båtlivet skulle drabbas hårt. Och p g a torkan som drabbat stora delar av USA skulle det snart det bli ett problem för alla. Idag är det bara en liten lokal organisation som försöker uppmärksamma alla om problemet så om jag kan göra något med utgivningen av den här låten så skulle det sätta ljuset på något som betyder så mycket för mig.”

Bandets självbetitlade debutalbum från 2015 gick in på Billboards albumlista och genererade över 30 miljoner streams med starka låtar som At War som nominerades till Kerrang! Awards för bästa låt. Efter en paus kom Conquer Divide tillbaka med den tunga och starka Chemicals 2020 och som Alternative Press beskrev som ”en utmanare till årets bästa låt inom hårdrock/metal crossover”.
Året därpå hamnade Messy på förstaplatsen på listan Most Added on Billboard’s Hard Rock Indicator. Den beskrevs av Rock Sound som en “monsterlåt” ”som gjord för arenor” och Paralyzed blev första smakprovet från bandets efterlängtade andra platta. Den hämtade inspiration från gitarristen Kristen Sturgis ”skräckslagna upplevelser som sjukskötare under pandemin” (Revolver Magazine). Den emotionella och sårbara Paralyzed nominerades av Metal Hammer till Best Metal Song 2022. FCKBOI, ett samarbete med Electric Callboy, har streamats över 13 miljoner gånger enbart på Spotify. De har ett flertal singlar på SMX Octane och uppmärksammades i serien The Next Wave Concert.
 
Med Slow Burn inleds en ny era för Conquer Divide, definierad av andlös ljudförfining, intensivt personliga texter och en oupphörlig balans mellan hård modern metal och oemotståndliga melodier. Slow Burn är fullpackad med ärliga uttryck av sårbarhet, frustration och till sist, hopp. Varje låt på Slow Burn framkallar helt nya former av katarsis.

Tracklist:

 1. Atonement
 2. N E W H E A V E N
 3. Paralyzed
 4. welcome2paradise
 5. PRESSURE
 6. system_failure
 7. playing w/ fire
 8. Over It.
 9. Afterthought.wav
 10. the INVISIBLE
 11. wide awake
 12. OnlyGirl
 13. gAtEkEePeR