Frontiers Music Srl är glada att kunna meddela att det andra albumet från Sveriges Crowne, ”Operation Phoenix” kommer att släppas den 27 januari 2023. En ny singel och video, ’Champions’ släpps idag. Se videon HÄR:

Återigen producerat av Jona Tee (H.E.A.T., New Horizon), ser ”Operation Phoenix” kollektivet leverera en fantastisk tour-de-force av melodisk hårdrock med inslag av metal inblandat. Bandet består av sångaren Alexander Strandell (Art Nation), keyboardisten/rytmgitarristen/producenten Jona Tee (H.E.A.T.), basisten John Levén (Europa), trummisen Christian Lundqvist (The Poodles), och ny heltidsmedlem, gitarristen Love Magnusson (Dynazty), Crowne är en sann kraft att räkna med .

Crowne är helt klart den mest spännande, supergrupp som någonsin skapats ur den svenska melodiska hårdrocksscenen. Denna fantastiska samling av några av de mest framstående musikerna från scenen gick samman för att skapa en absolut monster till debutalbum, ”Kings In The North” och släppte det till fansen och kritikernas hyllningar 2021. Och nu har de gjort vad de satt ut att göra när de började skriva och spela in en uppföljning…de har överträffat sig själva. ”Operation Phoenix” bygger på den stenhårda grunden för deras debut och tar den till en ny nivå.

Förbered dig på att möta elden och lågan från deras nya album ”Operation Phoenix” i januari…

“Operation Phoenix” Tracklisting:

1. Operation Phoenix

2. Champions

3. In The Name Of The Fallen

4. Super Trooper

5. Ready To Run

6. Juliette

7. The Last Of Us

8. Just Believe

9. Roar

10. Victorious

11. Northern Lights

Line-Up:

Alexander Strandell – Lead Vocals

Love Magnusson – Guitar

Jona Tee – Guitar/Keyboards/Backing Vocals

John Levén – Bass

Christian “Kicken” Lundqvist – Drums

Produced by: Jona Tee

Social Media:

https://www.facebook.com/officialcrowne

https://instagram.com/officialcrowne