De svenska glamrockarna Cruzh har tillkännagett släppet av deras efterlängtade nya album, ”The Jungle Revolution”, som släpps den 22 mars 2024. De delar också med sig av ett smakprov på det kommande verket med den första singeln, ”FL89”, ute idag.

Se lyrik video för ”FL89”

Om den nya singeln sa basisten Dennis Butabi Borg ”Det känns fantastiskt att släppa FL89 som första singel på vårt nya album, för jag ser det verkligen som en naturlig brygga mellan vår senaste release ”Tropical Thunder” och ”The Jungle Revolution”. Roligt faktum, till en början kan låttexten verka som en typisk, nostalgisk historia om krossade hjärtan. Men det finns en mycket coolare twist på det om du lyssnar noga. Vem vet, jag kanske berättar ursprungsberättelsen längre fram.”

”Vi är superglada att släppa albumet” – tillägger Butabi – ”eftersom det är vår överlägset ärligaste release hittills. Vi har gått en runda och landat i djungeln där vi kom ifrån.

Med ”The Jungle Revolution” går Cruzh tillbaka för att hitta det vildas renhet, deras inre djur, attityden hos rock n roll. Med full kraft och lite extra kraft i besättningen får Alex, Butabi, Anton och Silver sällskap av gitarrslinger Johan Öberg. Med två gitarrspelare har bandet drivit mot en tuffare mer riffdriven riktning utan att tappa kärleken till stora refränger med vansinnigt catchy hooks.

Cruzh kommer från Sverige och föddes när de tidigare TrashQueen-medlemmarna Anton Joensson och Dennis Butabi Borg förenade sig med Tony Andersson, känd för sitt arbete på en outgiven TrashQueen-skiva. Cruzh slog till i mars 2013 med sin onlinedebut och väckte intriger med avtäckningen av ”In a Blink of an Eye”. Det efterföljande släppet av ”Stay” och kryptiska ledtrådar i sociala medier underblåste spekulationerna ytterligare. Hösten 2013 markerade deras avslöjande, vilket sammanföll med den hyllade ”Hard To Get” EP:n. Cruzhs resa nådde nya höjder 2015 när Frontiers Music Srl omfamnade dem.

Spola framåt till 2024 och släppet av ”The Jungle Revolution”, ett efterlängtat album som kommer att omdefiniera deras musikaliska berättelse och fängsla publik över hela världen. Håll utkik efter Cruzhs nästa kapitel när de fortsätter att tänja på rockmusikens gränser.

Med alla fem bandmedlemmarna verksamma som låtskrivare är bandet hungriga och ivriga att sprida ”The Jungle Revolution” på vägen.

“The Jungle Revolution” tracklisting:

1. The Jungle Revolution

2. Angel Dust

3. FL89

4. Killing In The Name Of Love

5. SkullCruzher

6. At The Radio Station

7. Split Personality

8. Sold Your Soul

9. From Above

10. Winner

11. Gimme Anarchy

 CRUZH:

Alex Waghorn – Spbg

Anton Joensson – Gitarr,Bakgrundssång

Dennis Butabi Borg – Bas, Bakgrundssång

Johan Öberg – Gitarr

Matt Silver – Trummor, Bakgrundssång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *