Dagens filmtips: Detroit Rock City 20 år.

Hela soundtracket till filmen (57/58 låtar, Marilyn Manson Highway To Hell saknas) hittar du längst ner i inlägget. Massor av godbitar så missa inte!
Trip, Lex, Hawk och Jam är fyra tonårskillar som bor i Cleveland och spelar i rockbandet Mystery, som gör covers på låtar av rockbandet KISS. Filmen utspelar sig 1978, och killarna skulle göra vad som helst för att få se hårdrocksgruppen KISS. De får tag i biljetter till en konsert i Detroit, men dagen innan råkar Jam, av misstag, ta Trips jacka med biljetterna i. Jam hittar dem nästa morgon men när hans rökande, kristna mor, som hatar ”den sataniska musiken” KISS gör, kommer in och ska ta tvätten hittar hon biljetterna.

Mamman rusar till skolan där Jam, Trip, Lex och Hawk går och skriker i mikrofonen på rektorsexpeditionen som går ut via högtalare i hela skolan. Hon skriker åt Jam att gå ut i korridoren. Jam möter sin mor med de 4 KISS-biljetterna i handen och när hon tar upp ciggen och ska tända den eldar hon upp biljetterna.

Hon tar med Jam till en internatskola. Lex, Hawk och Trip vinner fyra nya biljetter i en tävling där man ska veta medlemmarnas i Kiss riktiga namn. De tre åker till internatskolan och räddar Jam, men på vägen till Detroit får de problem med bland annat discofjollor och elaka morsor…

Se trailern till filmen här 👇

Vi finkammade hela Spotify och lyckades hitta 57/58 låtar som på något sätt spelas i filmen. Den enda som saknas är Marilyn Mansons version av Highway To Hell. Mycket nöje!