Pressrelease:

Napalm Records är stolta över att välkomna australiska dark folk/blackgaze-projektet SULDUSK till listan! Grundat av den mycket talangfulla Emily Highfield, släpptes deras debutalbum, Lunar Falls, 2019 och hyllades mycket av internationell press. Med sitt ”killer debutalbum” (Folk N Rock) häpnade SULDUSK lyssnarna genom att locka in dem i deras dystra magiska värld, där de kombinerar en stor variation av olika mörka och extrema ljud med sitt alldeles egna ljuduniversum. Dark folk, blackgaze, post-rock, prog, doom och till och med black metal-element flyter in i varandra och skapar en mycket unik syntes av ljud som lyfts fram av Emily Highfields röst som imponerar med mjukhet och skörhet ibland, men i nästa ögonblick vänder sig om till demoniska skrik.

Emily Highfield och bandet kommer snart att släppa uppföljningsalbumet och är redo att ge sig ut på ännu en resa in i urskogarnas djup, där känslor döljs under snåren för att avslöja vad som inte är meningen att ses.

Emily Highfield om värvningen:
”Vi är mycket stolta över att tillkännage undertecknandet av ett internationellt avtal med Napalm Records. Att ansluta sig till ett så välrenommerat bolag, som delar vår vision och spänning för musiken vi gör, är starten på det nya kapitlet för SULDUSK. Undertecknandet kommer också att innebära att vi kan nå ut till fler av våra fans och även att turnera bortom Australiens kuster.

Det nya albumet kommer att släppas genom Napalm Records i början av 2024, med fler uppdateringar om det snart.”

Sebastian Münch (Senior A&R på Napalm Records) kommenterar:
“Emily Highfield kombinerar, på ett förtrollande sätt, all skönheten i mörk folkmusik och postrock med en bris av black metal. Detta är en vacker musikalisk resa som kommer att ge fans av Ulver, Agalloch och Empyrium ett nytt favoritband. Jag ser väldigt mycket fram emot det nya studioalbumet.”

SULDUSK är:
Emily Highfield – sång, gitarrer
Shane Mulholland – sång gitarrer
Daniel Green – Bas
Josh Taylor – Gitarrer
Hayley Anderson – fiol
Frankie Demuru – Trummor

[photo credit: Naomi Baker]

SULDUSK online:
Instagram
Facebook
YouTube