Publiken vaknar till i den sjukt skarpa och heta solen. Rockstage har byggts ut och Deathstars inviger den med sin bombastiska metal och det är inte mindre än magiskt!

Det är mörker och kärlek till musiken som gör detta. Trots solskenet håller de en dov känsla på sitt framträdande och det är en fröjd att se och höra. Det som märks ännu mer nu när man ser och hör dem Live är att basen får ett ännu hårdare genomslag vilket vi pratade om med Skinny i vår intervju tidigare i år.

De spelar en hel del från nya plattan Everything Destroys You vilket är fullt förståeligt men när de kör Synthetic Generation från första plattan brister publiken ut i sång och det är sjukt kul att få höra en sådan klassiker Live! Singeln Everything Destroys You gör sig förbannat bra Live och när de spelar den märks det att de har roligt med det nya materialet. Grymt bra!

Publiken är en salig blandning av sleezerockare, metalheads och rockers. Det här verkar tilltala all på ett eller annat sätt och vem blir förvånad? Deathstars landade med sin sköna stil i exakt rätt tid för att fylla upp ett hål som fanns på den svenska scenen. Skulle man kunna jämföra det här med andra? Självklart. Vill man det? Nej varför skulle man? Deathstars är Deathstars och det är jävligt bra helt enkelt!!