Idag, bara 15 månader efter släppet av senaste albumet, överraskar Deep Purple med att meddela att de släpper albumet Turning To Crime 26 november.

För första gången i bandets nästan 50-åriga historia har Deep Purple valt att släppa en skiva som helt består av tolkningar av andra artisters låtar. Här tolkas artister som Bob Dylan, Fleetwood Mac, Cream, The Yardbirds och Bob Seger System

Veteranerna Deep Purple har under de senaste åren återigen vunnit ny mark och har med de senaste tre albumen Now What?! (2013), InFinite (2017) och Whoosh! (2020) lyckats med konststycket att gå in på albumlistans första plats i Tyskland, och har legat högt även på andra stora marknader som i Storbritannien och i Norden.

Turning To Crime har producerats av Bob Ezrin som under de senaste åren varit Deep Purples husproducent och som bland mycket annat har Alice Cooper, Pink Floyd och Lou Reed på sin tunga meritlista.

Idag släpptes också singeln 7 And 7 Is som ursprungligen är en låt av Love och som först släpptes 1966. Deep Purple har gjort den till sin egen, och efter en lyssning står det klart att ingen låter som Deep Purple och att allt Deep Purple rör vid, alltid kommer att låta som… javisst, Deep Purple!

Lyssna på 7 And 7 Is här: