I ett trotsigt drag som slår sönder festlighetens lugn, har death metal-legenderna DEICIDE släppt lös en vild ny låt och video, ’Bury The Cross… With Your Christ’ via Reigning Phoenix Music. Denna djärva release är ett bevis på deras orubbliga engagemang för genren, och erbjuder en brutal kontrast till den traditionella julstämningen.

Welcome to the Feast of Fools and bow before your Lord almighty, the end is upon us…bury the cross,” remarks Glen Benton.

Spåret smiddes i djupet av Smoke & Mirrors, med DEICIDE vid rodret för produktionen. Teknisk trolldom gavs av Jeramie Kling, med Taylor Nordberg som lånade ut sina kunskaper. Den sista alkemin av mixning och mastering framkallades av Josh Wilbur. Videon var ett samarbetsmästerverk, regisserat av David Brodsky för My Good Eye: Music Visuals, som också tog på sig rollerna som filmfotograf, redigerare, grafik och postproduktion FX. Allison Woest, också från My Good Eye: Music Visuals, bidrog som producent, regissörsassistent, filmfotograf och klippare. Kelly Harris väckte specialeffektsminket och praktiska FX till liv. Gerard Barscheski porträtterade den förtvivlade fadern och lade till ett övertygande mänskligt element till projektet.

Det här förkroppsligar essensen av hädelse och rör kitteln av förväntan inför deras benkrossande rekord, »Banished By Sin«, som väntas nästa år. Detta kommande album är redo att förstärka DEICIDEs regeringstid i dödsmetallens infernaliska världar.

Dessutom är DEICIDE inställda på headline Decibel Metal & Beer Fest, och utlovar ett framträdande som är dränkt i helgerlika ekon från deras tidiga 90-talsera. Bandet kommer att framföra en speciell uppsättning som återuppväcker de demoniska andarna från deras landmärkealbum – »Deicide«, »Legion« och »Once Upon The Cross.« Detta är en uppmaning till fansen att bevittna en historisk ensemble av Floridas mest hänsynslösa döds metall.

DEICIDE live:

13.04.2024 US Philadelphia, PA – Decibel Metal & Beer Fest @ The Fillmore

16. – 19.05.2024 US Milwaukee – Milwaukee Metal Fest @ The Rave / Eagles Club

07. – 10.08.2024 CZ Jaroměř – Brutal Assault @ Fortress Josefov

09./10.08.2024 FI Helsinki – Hellsinki Metal Festival

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *