Domesticated Riot – med sikte på världspolitiken.

Medlemmarna i Kungsbackabandet Domesticated Riot har spelat i många år och i olika konstellationer. Nyligen har de fått en nytändning som de själva säger beror på oroligheter i omvärlden vilket resulterat i betydligt mer politiska inslag i musiken. Låtarna kan betraktas som inlägg i debatten om mänskliga rättigheter, miljöförstörelse och det oroliga globala politiska läget.

– Allt hemskt som händer i omvärlden påverkar oss. Med digitaliseringen kommer världen mycket närmare. Då går det inte att bara skriva låtar om kärlek och att missa bussen, säger Rudolf Antoni som är sångare och textförfattare i bandet.

I senaste videon ”The Price You Pay” syns Trump, Putin och Kim Jong-un bland annat klättra på murar, leka på lekplatser, dricka Klorin och läsa Fake news på toaletten. Musikvideon är inspelad i Kungsbacka. Bland annat skymtas parkeringshuset i kvarteret Valand, Kungsbacka stadshus och Hotell Halland i filmen som har fått närmare 10 000 visningar på YouTube, varav de flesta tittarna är från USA och Kanada.

– Vi tyckte det passade att göra en satir på allt bisarrt som händer i världspolitiken. Kritiken är tydlig i texten, men vi ville förmedla budskapet med humor. Hittills har vi fått väldigt bra respons, säger Rudolf.

Bandet är nu aktuella med nya singeln ”Red Hot Summer” som går i samma politiska tonläge, men nu riktas kritiken mot statsmakter som tar till övervåld mot sin egen befolkning.

– Låten beskriver sommaren 2020 som, utöver corona, har varit full av våldsamma övergrepp på människor som helt enkelt kräver sina grundläggande rättigheter. Det är en farlig utveckling vi ser, från bemötandet av Black Lives Matter, till demokratirörelsen i Hong Kong och dagsaktuella protesterna i Belarus. Frihet, demokrati och lika behandling av människor måste vi stå upp för alla dagar i veckan, avslutar Rudolf

Domesticated Riot
Bandet bildades våren 2020 och består av:
Peter Bladh, Rudolf Antoni, Mikael Pihl och Pontus Larsson
Både musiken och videon är producerad av Kenny Boufadene på Studio Meltdown i Kungsbacka

Peter ”Amber St Pete” Johansson