Svenska rockbandet Eclipse var bokade att spela festivalen Stockholm Rock Out på Fållan 17 december när arrangören plötsligt meddelande att företaget gått i konkurs och festivalen således var inställd. Ett par dagar efter att festivalen ställts in kunde dock Eclipse meddela att de istället spelar samma kväll på Stockholms mest välkända hårdrockshak, Pub Anchor på Sveavägen.

 Vi blev såklart besvikna då vi hade sett fram emot giget, men än mer eftersom vi visste att vi hade fans som redan bokat både resor och boende för att komma och se oss. Många fans  har drabbats av pandemiårens inställda spelningar men det här var ju nånting annat. Den här gången kände vi att vi hade en chans att göra nånting åt saken,  berättar bandets gitarrist Magnus Henriksson.

 Det känns otroligt skönt att vi lyckades skaka fram den här lösningen och att det gick att genomföra samma dag som den inställda festivalen. Hela poängen var att få till en lösning som funkade även för dom som inte bor i krokarna och som hade bokat resor, fortsätter bandets sångare Erik Mårtensson.

Eclipse har under det gångna året spelat stora scener över hela Europa och även hunnit med konserter i Japan och USA. Det är dock många år sedan de stod på Pub Anchors scen.

Erik Mårtensson:

Faktum är att vi gjorde vårt första gig nånsin på just Anchor. Det är 21 år sedan nu vilket känns helt sjukt när man tänker på det, men också så otroligt kul. Snacka om homecoming! Det känns fantastiskt att vi kunde få till det här tillsammans med Anchor på så kort varsel. Det kommer bli en unik kväll för både band och fansen. Å trångt!

Konserten på Pub Anchor börjar prick 21 på lördag 17 december. Besökare uppmanas komma i god tid då det inte säljs förköpsbiljetter.

Ytterligare info på Eclipses sociala medier:

facebook.com/EclipseSweden

www.instagram.com/eclipse_sweden/