En öl i goda vänners lag.

Jag fick nöjet att träffa och göra ett reportage om samarbetet mellan Oceanbryggeriet, komikern/artisten Marcus Berggren och Jesper Lindgren från rockbandet Velvet Insane. Det handlar om ett samarbete av en lansering av ett öl i lagerklass och som max kommer hålla 3.5 % så den kan säljas i butiker som ICA och Coop. Ölen kommer heta: Goda Vänners Lager!

Bryggaren Erik och Marcus välkomnade mig med öppna armar och vi kom snabbt in på kopplingen mellan rock and öl! Fast dom bjöd på kaffe så handlade hela reportaget om malt rock och kvalite!

Jag frågade hur kom detta samarbete till? Träffades ni över en öl? Nä säger Erik det var Marcus som hörde av sig och frågade om vi var intresserade brygga ett folköl. Vi tyckte det var en bra idé då Marcus är rätt känd ståup komiker och nu vill både lansera ett eget öl samt en EP med fyra rocklåtar. Vad kan gå fel liksom?!

Öl är ju så mycket rock and roll! Vi går på rockfestivaler går på konserter sitter hemma spisa en vinyl å dricker bira för det gör det hela bättre helt enkelt. Vi snackar njutning från båda håll och vi skrattar över att i denna pandemin är det ju så att nått bra får oss må bättre. Musik, god mat och en jävla go öl. Vi sitter där och bara kollar in varandra och ler…

Ocean är ett bryggeri som brygger god öl och precis som musiken får oss att må bra efter en tung dag. Ocean brygger lokalt öl i
Göteborgstrakten (Mölndal) med gott hantverksskap och har lyckats bra sen starten 2007.

Sen kom Coronan å bryggeriet har fått tänka om. Man tappar försäljning till pubar och restauranger så att börja med gårdsförsäljning med folköl och ett samarbete med Marcus Berggren visar att vi är kvar på banan trots allt.

Frågade om samarbetet mellan Ocean och Marcus? Det var som sagt Marcus som hörde av sig på grund av sitt ölintresse och vi tyckte ja det är la bra idé!

En god bryggare en god artist har en sak gemensamt! Vi vill rock förlåt leverera kvalité så Marcus är din Debut lika bra som Oceans öl kommer jag gilla dig! Iallafall så var det jättetrevligt att träffa en artist och en bryggare utan att det skummade över…Tack Erik på Ocean och Marcus för en trevlig stund om öl och rock and roll!

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!