Evergrey släpper nytt studioalbum ”Escape of the Phoenix” den 26 februari 2021!

Det svenska progressiva metalbandet Evergrey är redo att släppa sitt efterlängtade 12:e studioalbum – den 26 februari 2021 släpper de ”Escape of the Phoenix”, en tung, melankolisk och tankeväckande resa som bara Evergrey kan skapa.

Dagen har äntligen kommit för att presentera videon och låten ”Forever Outsider”. Stampande och grooving framåt tar den här låten inga fångar – oundvikligen drar lyssnare till det ambitiösa och energiska Evergrey-universum. En utmärkt och underhållande första singel för att förkorta väntetiden på det nya albumet. Njut av den fantastiska nya textvideon för ”Forever Outsider” nedan.

Skriven och inspelad under den pågående globala Covid-19-pandemin, ”Escape of the Phoenix” blev till liv efter planer som hade lagts ut 2019. Englund och trummisen Jonas Ekdahl började komponera låtarna i januari och skapade en grund för albumet innan Evergrey samlades och arrangerade låtarna som en grupp. Till skillnad från en typisk kreativ process, som ofta avbryts av möten, resor och engångsshow, hade bandet mycket nödvändig tid att arbeta obehindrat.

Resultatet är 11 låtar som förkroppsligar allt som Evergrey-fans har att förvänta sig, om än ”en mer metalversion av” The Atlantic ”, med låtar som är mer direkta”, enligt Englund och producent Jacob Hansen.

Spårlista:

 1. Forever Outsider
 2. Where August Mourns
 3. Stories
 4. A Dandellion Cipher
 5. The Beholder
 6. In The Absence of Sun
 7. Eternal Nocturnal
 8. Escape of the Phoenix
 9. You From You
 10. Leaden Saints
 11. Run
 12. The Darkness in You (Artbook Bonus)

Webblänkar:
www.evergrey.net
www.facebook.com/Evergrey/

Förbeställ albumet här: https://afm.fanlink.to/EvergreyEscapeOfThePhoenix

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!