Efter att ha släppt sitt självbetitlade debutalbum i mars i år med stor framgång inom heavy metal-scenen, släpper danska episka powerthrashers bandet Exelerate nu den officiella videon till öppningslåten på albumet, ”Arrival”. Ett spår som visar bandets syn på power/thrash metal i all ära: melodiskt, klassiskt och hårt!

Se musikvideon här:

EXELERATE är ett power thrash metal-band från Danmark. De spelar snabba och aggressiva riff kombinerat med virtuosa gitarrsolon och högtonad sång för att skapa ett nytt, men ändå välbekant metal sound. De fann snabbt styrkan i att kombinera sina individuella musikinfluenser för att skapa en blandning av thrash, power och prog metal. Det satte scenen för det aggressiva, men ändå lättillgängliga soundet och komplexiteten i kompositionerna som alla deras låtar är gjorda av.

De är inspirerade av band som Megadeth, Anthrax, DIO och Dream Theater och använder sig både av det traditionella och det nya inom metal. De har stort fokus på hur deras musik uppfattas i en livesituation. ”Det är i en livemiljö du får chansen att ta nya lyssnare i kragen och visa dem hur det går till”, kommenterar sångaren Stefan Jensen. ”De måste lockas, inspireras och bli bortskämda tills de inte kan få nog. Det är därför viktigt för oss att ge dem något att haka på, som en catchy melodi, ett fantastiskt solo eller bara jäkligt tungt. Allt är en del av att fånga publikens uppmärksamhet och behålla den”.

Exelerate är nu i full gång och redo att släppa sitt debutalbum under danska etiketten From The Vaults. Skivan består av nytt och originellt material, designat för att visa upp hur metal ska låta 2023. Det är ett konceptarbete där varje låt berättar en historia om mänsklighetens tendenser till både dominans och underkastelse. Teman går från gamla religioner till samtida ideologidyrkan och ännu längre in i den ultimata underkastelsen till vår egen dödlighet.

– Hittills är det här de mest ambitiösa kompositionerna jag någonsin varit med om att skriva, och jag är otroligt stolt över slutresultatet, säger Jensen. ”Det har tagit många timmar, dagar, veckor, år i övningsstudion, och hela insatsen förverkligas fullt ut på albumet, tror jag”.

”Exelerate” spelades in med hjälp av bland andra Casper Augustenborg som trumtekniker och Io Brix Klarstrup, som har dubbelt uppdrag som både bandets basist och inspelningstekniker. De skickliga händerna på Marco Angioni (Angioni Studios) har sett till att Exelerate låter bättre än någonsin, med ett nytt massivt ljud som lyssnaren lätt kan låta sitt ansikte smälta bort till.

Skivans albumomslag gjordes av den danske artisten Steen Jensen som med sin airbrush och benägenhet mot det mörka och konstiga har skapat ett surrealistiskt visuellt universum inspirerat av öppningsspåret på albumet ”Arrival”.

Line up:
Mads Sørensen – gitarrer
Stefan Jensen – sång, gitarrer
Io Klarstrup – bas
Stig Eilsøe-Madsen – trummor

Webshop:
https://bit.ly/exe-target

Web:
https://exelerate.dk/
https://www.facebook.com/exelerateband
https://www.instagram.com/exeleratedk/
https://open.spotify.com/artist/0jrw54h5j5heikexdiohzc?si=evqyokxvqwcchaw1w5adjg