Efter hyllade studioalbumet ”Cry Havoc”, är engelska NWOBHM-enheten TYSONDOG tillbaka med en ny låt, som förebådar deras kommande, fjärde studioalbum. Låten ”Midnight” är titelspåret på det kommande albumet och sätter omedelbart Newcastle-kvintetten på rätt spår med sina rötter, spränger en NWOBHM-kraft med en tidlös metalatmosfär, samtidigt som de kastar in några solida riff och fantastiska harmonier. Det här är ren Tysondog och det visar ett fantastiskt album för det brittiska bandet i år.

Redan 1984 tippade sådana som Malcolm Dome, Geoff Barton och Dante Bonutto Tysondog för stora framgångar, och kom då fram från kraften som hade blivit känd som New Wave Of British Heavy Metal. På ett eller annat sätt konspirerade öden för att beröva Tysondog den internationella berömmelse som så många trodde att de var avsedda för och med tiden försvann bandet från rampljuset.

Förr i tiden kunde Tysondog ”ha varit en utmanare”, som Marlon Brandon en gång sa. Fem-stycket från Tyne & Wear hade tillsammans ett öga på Judas Priest och de andra nio på att producera elegant brittisk åttiotalsmetall, och deras no-nonsense tillvägagångssätt visades upp på två knäckande album, två singlar och en EP innan de tog en en- resa till veterinären. De dök upp igen 2012 med en ny fyrspårare ”Hammerhead”, och med Jeff (Mantas) Dunn sittande bakom glaset vågade de sig tillbaka in i studion 2014 och återuppstod med ”Cry Havoc”, deras första hela album i nästan 30 år.

Tysondogs rika historia glömdes inte bort och efter att ha startat om sina motorer har de successivt arbetat sig tillbaka med ett nytt perspektiv på livet och, glada över att se att folk, med stor uppmärksamhet, spelade in ett nytt studioalbum och även signerade till danska bolaget From The Vaults, som släpper den nya skivan 2022.

Albumet ”Midnight” kommer att släppas 2022 via From The Vaults.

Se musikvideon här 👇