”Vill inte sluta som en begagnad hjälte”…

Idén till Street Fighter uppstod hösten 2020 på ett hotellrum på norra Jylland, Danmark. Michael H. Andersen läste artiklar om NWOBHM-scenen i början av 80-talet och skulle besöka sin framtida affärspartner, Marco Angioni, i hans studio. Namnet Street Fighter och den första låttiteln ”Second Hand Hero” kom som ett kall.

Sedan Marco med sin italienska heavy metal-bakgrund och fantastiska arbete med sitt eget band Meridian, plus att han skrev, producerade och spelade in albumet ”Resiliant Heart” med David Reece (ex. Accept), visste Michael att Marco var rätt person för jobbet .

Dagen efter kopplade Marco och Michael ihop för att skapa Angioni Studios tillsammans. Marco är producenten, ingenjören och huvudmannen bakom studion, och Michael är killen bakom scenen. Kort efter detta samarbete presenterade Michael idén om Street Fighter för Marco.

Marco skrev, spelade in och komponerade snabbt vad som skulle bli ”Queen Of The Night”. När det gäller sång kontaktade Michael sin vän Rasmus Bom Andersen, frontfigur för Diamond Head. Och självklart levererade Rasmus 100%, vilket gjorde det till en kraftfull heavy metal-låt med starka referenser till tidiga Dio.

”Second Hand Hero”-låten är ännu inte inspelad och så är resten av låtarna till Street Fighter-albumet. Men många låtar är i vardande, och nästa singel kommer att visa Sofia Schmiths fantastiska färdigheter, från Ethereal Kingdoms.

Street Fighters debutalbum ”Second Hand Hero” kommer att släppas på From The Vaults i slutet av 2022 med Marco Angioni som skriver och spelar in alla låtar och bjuder in olika gäster att leverera sången. Faktum är att modellen i omslaget till ”Queen Of The Night” är Marcos egen dotter, i en fotosession tagen av hans fru och fotograf Lena Angioni.

Street Fighter kommer att ha sin debut liveshow på Heavy Metal Rock Meeting i april 2022 i Helsingør, Danmark, och dela scen med Ambush, Screamer, Alien Force, etc.

Recording line-up:
Rasmus Bom Larsen – vocals
Marco Angioni – guitars
Peter Bruun – bass
Klaus Agerbo – drums

Se musikvideon här:

Digital single:
https://bfan.link/queen-of-the-night