Extreme, hårdrocksbandet med flera platina, är tillbaka med sitt sjätte studioalbum, SIX. Det här 12-spårsalbumet visar upp bandets förmåga att sömlöst växla mellan hårdslående rock och intima ballader. Albumet innehåller låtar som ”OTHER SIDE OF THE RAINBOW”, ”#REBEL”, ”X OUT” och den första singeln ”RISE”, som bär en varnande berättelse om berömmelse.

Boston-kvartetten har sålt över 10 miljoner skivor, toppat Billboard Hot 100 och uppträtt på Freddie Mercury Tribute Concert. De har också gjort framträdanden i kultserier som Bill & Ted och Netflix Stranger Things. För ”SIX” arbetade de med Nuno Bettencourt, som producerade albumet i hans hemmastudio i Los Angeles. Albumet är ett bevis på bandets dynamiska inställning, vilket har gjort dem till en av de mest oförutsägbara och okrossbara grupperna inom rocken.

Extreme bildades 1985 och har släppt flera hitalbum, inklusive det dubbelplatinacertifierade ”Extreme II: Pornograffitti” och det guldcertifierade ”III Sides To Every Story”. Deras succé ”More Than Words” är fortfarande en av de mest populära rocklåtarna genom tiderna. ”SIX” visar upp Extremes elektrifierande eklekticism med en twist från 2000-talet. Gary Cherone har också uppträtt med Van Halen, medan Nuno Bettencourt har arbetat med Steven Tyler och Rihanna. Kort sagt, ”SIX” är Extreme.

Dubbel Vinyl Spellista:

SIDE A:
1. RISE
2. #REBE
3. BANSHEE

SIDE B:
1. OTHER SIDE OF THE RAINBOW
2. SMALL TOWN BEAUTIFUL
3. THE MASK

SIDE C:
1. THICKER THAN BLOOD
2. SAVE ME
3. HURRICANE

SIDE D:
1. X OUT
2. BEAUTIFUL GIRLS
3. HERE’S TO THE LOSERS

Se musikvideon till första singeln ”Rise”