Filippa Nässil (grundare, låtskrivare och gitarrist i Thundermother) tillbringade två månader och tre veckor i USA och turnerade med Thundermother hösten 2022 som förband till bandet Scorpions. När hon inte spelade skrev hon texter till det som kom att bli hennes kommande debutsoloalbum ”American Diaries”, som släpps hösten 2024. Albumet kommer att innehålla både engelska och svenska versioner av alla låtar på albumet. Hennes första singel ”San Francisco (Swedish Version) släpps den 12 april 2024.    

Hon bokade studion i Skåne, Klippan, Sverige (Lemon Recording Studio) medan hon fortfarande var i USA och skrev musiken till albumet på en månad efter att hon kom hem och spelade in den i december 2022 och mixade den i Medley Studios mars 2023 i Köpenhamn.   

Filippa startade Thundermother 2009, hon studerade musikproduktion och gitarr innan dess. 2022 studerade hon på distans vid London Songwriting Academy och hon tackar en av sina lärare, Shelly Poole, för att hon pushade henne att göra ett soloalbum.  

Om sin första singel ”San Francisco (Swedish Version)”, och hur den kom till, hade hon följande att säga: San Francisco är en del av mitt temaalbum ”American Diares”. Efter två och en halv månad in på USA-turnén med Thundermother som förband till Scorpions, och en månad utan min fästman, kom han äntligen på besök. Vi gav oss ut på en resa till Ashbury, tittade ut över vattnet nära Alcatraz, utforskade Janis Joplins tidigare bostad och promenerade genom grannskapet. Vår återförening var fylld av djup kärlek, starkare än någonsin tidigare.”  

American Diaries” är vad det låter som, hennes tid i Chicago träffade sin bluesidol ”Buddy Guy” och hans familj, hon blev till och med inbjuden till hans födelsedagsfest när hon fyllde 86 år. På ”Buddy Guy’s Blues” spelar hon med hans son ”Greg Guy”. På ”Green Fields Of Napa” berättar hon historien om hur hon av misstag blev hög, åt mat på en vingård, i ”Richmond, Virginia” om sin favoritmat mexikanska tacos som heter ”pastor”, på ”San Fransisco” när hennes pojkvän kom på besök och glädjen det förde med sig, på ”For Rudy” sjunger hon om sin tid i Texas, att hamna på en nattklubb och de nya vänner hon fick där. ”Mount Shasta” är hennes personliga favorit, högt uppe i bergen i norra Kalifornien, och saknar sin kärlek och önskar att hon kunde dela den skönheten med honom.  

”American Diaries” är en karta över USA, men i sånger skrivna, spelade och sjungna både på svenska och engelska versioner, av Filippa Nässil. 

Filippas debutsingel ”San Francisco (Swedish Version) släpps den 12 april, via Despotz Records. Hennes debutsoloalbum ”American Diaries” släpps hösten 2024. Albumet kommer att innehålla både svenska och engelska versioner av alla låtar på albumet. 

More from Filippa Nässil
Facebook: https://www.facebook.com/nassilrocks
Instagram: https://www.instagram.com/filippanassil/ 
Spotify: 
https://open.spotify.com/artist/4zyXv4mFmGStzqSDPnISV4?si=C8gu125sTPa7y60yvODiHg 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *