Sedan 2017 har finska femmannabandet Rokets har gjort sig ett namn med sin högoktaniga och fängslande garage-rocknroll och som en vildsint och elektrisk liveakt.

Efter lanseringen av deras debut Fast Time från 2020 återvänder det Helsingforsbaserade bandet med Break Free sista sig sista singeln från deras kommande andra högoktaniga album med samma namn. Break Free är fullmatad med fängslande garagerock med brännande melodier, glödande elgitarrer och tajta, dunkande rytmer. Allt toppat med sångarens Samis karakteristiska och livliga sång

Bandets berättar om singeln:
Break Free är titelspåret samt det sista smakprovet av Helsingfors- rock’n’roll från vårt andra fullängdsalbum. Det är den första låten vi blev klara med för skivan, och på ett sätt känns det också som att låten satte känslan för resten av låtarna på albumet. Det är en snabb rockdänga kryddad med heavy metal, en mix som vi personligen tycker om. Textmässigt handlar Break Free om att bryta kedjan, gå sin egna väg och göra det som känns bäst för sig själv.

Bandets första EP Speed & Sound har varit slutsåld under en längre tid och deras debutalbum Fast Times har fått mycket uppmärksamhet och positiv feedback runt om i Europa och Amerika. Förutom att sätta eld på scen efter scen har de fem medlemmarna i Rokets satt ett avtryck på den finska undergroundmusik scenen genom att vara en del av band som Black Lizard, Tryer, Velvets, Green King, United Seafood, Rusty Triggers och Slippers.

För lanseringen av albumet har Rokets för första gången slagit sig ihop med The Sign Records som släpper albumet på vinyl, CD och alla streaming plattformar den 9 december.