”Emergency” är öppningsspåret på MSG:s kommande studioalbum ”Universal”. Den första singeln kommer tillsammans med en officiell musikvideo, producerad av Justin Griffiths. ”Emergency är en ganska komplicerad låt med varierande tempoväxlingar men samtidigt medryckande. Den är rolig att spela och att lyssna på, så njut och rocka på!”, säger Michael Schenker. Se video till nya låten här:

”Universal” släpps 27 maj via Atomic Fire Records, och kommer att finnas tillgänglig som Digipak CD (inkl. 2 bonusspår), färgad vinyl, Earbook (CD inkl. 2 bonusspår) och digitalt album, med följande låtlista:

CD + LP + Digital:

01. Emergency

02. Under Attack

03. Calling Baal

04. A King Has Gone

05. The Universe

06. Long Long Road

07. Wrecking Ball

08. Yesterday Is Dead

09. London Calling

10. Sad Is the Song

11. Au Revoir

Bonusspår på CD + Earbook:

12. Turn Off the World

13. Fighter

Som numera närmast förväntas av denne gitarrgud så är den nya skivan späckad av idel ädel rockelit. Eller vad sägs om Ronnie Romero (Rainbow, Vandenberg), Michael Kiske (Helloween), Ralf Scheepers (Primal Fear), Steve Mann (Lionheart), Simon Phillips (Toto, Judas Priest), Brian Tichy (Whitesnake, Foreigner), Bobby Rondinelli (Rainbow) och Bodo Schopf (Eloy), samt de legendariska basisterna Bob Daisley (Rainbow, Black Sabbath), Barry Sparks (Yngwie Malmsteen, Dokken) och Barend Courbois (Blind Guardian, Zakk Wylde) – och dessutom Tony Carey (Rainbow) som hedersgäst.

På den kommande Europaturnén (och även efterföljande USA-turné) är det bandets huvudsångare Ronnie Romero som är sångare på majoriteten av spelningarna. Men på de inledande nordiska gigen, bland annat på Tyrol i Stockholm 29 april, så är det Robin McAuley som håller i micken – något som undertecknad tackar för eftersom jag väljer McAuley före Romero alla dagar i veckan.

Av Tony Johansson