Frank Carter & The Rattlesnakes nya material är deras första sedan 2021 års album Sticky, det senaste i en rad av tre på varandra följande topp 10-album i Storbritannien som också innehöll BBC Radio 1 A-listade singeln ”Go Get A Tattoo”.

Frank Carter & The Rattlesnakes exploderade på den brittiska punkscenen 2015. När deras första EP Rotten släppts blev det en åttaårig period av fullt ös. De har släppt fyra grymma album, turnerat med Foo Fighters, headlinat festivaler, haft tre album på topp 10-listan i Storbritannien och fått Tom Morello, Bobby Gillespie och Cassyette att gästspela på deras låtar. Men de har vandrat en bra bit ifrån punken inser man när man lyssnar på Dark Rainbow.

Bandet har en känsla av old school rock på sina stället, samtidigt får man en hel del pop feeling när man lyssnar på det. American Spirit känns som en radiodänga som antaligen kommer slå stort i Storbritannien precis som Go Get A Tattoo. Med det sagt är det verkligen ingen dålig musik! Det finns en hel del klassisk alt rock i det här och det är snyggt producerat. De växlar en del i olika tempo och ljud. i Brambles kan vi till exempel höra en hel del stråkar och skräniga baser i en ganska lågmäld komposition som ändå har en tyngd och är småösig på sina ställen.

Queen Of Hearts är istället en rakt igenom mjuk låt med vemod och sorg i melodi och bild. Det är en riktigt snygg låt som skulle kunna passa i vilket romatiskt drama som helst.


Det här är inte punk eller metal och jag kallar det inte riktigt hårdrock. Det känns mer som att det kan passa in under alternativ rock. Men det är helt klart värt en genomlyssning. Det är behagligt och jäkligt snyggt producerat. En skön platta att ha på när man kanske inte känner för en hård energirush utan bara vill lyssna på något riktigt bra.

Foto: Brian Rankin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *