Ghost blev i fredags Grammynominerade i kategorin ”Best Metal Performance” för deras tolkning av Iron Maiden ”Phantom of the Opera”. 2015 vann de en Grammy i samma kategori för låten ”Circle” från albumet ”Meliora”.

Tidigare i år fortsatte Ghost sin tradition med att följa upp ett album med att släppa tolkningar från olika musikaliska influenser. Cover-EP:n ”Phantomime” kom efter 2022 års hyllade album ”Impera” som Ghost mottog en svensk Grammis för. På EP:n ”Phantomime” tolkar de ”Phantom of the Opera” av Iron Maiden, en tolkning som nu är Grammynominerad. Övriga artister de tolkar på EP:n är Genesis, Television, The Stranglers och Tina Turner. Tidigare har Ghost släppt tolkningar av Abba, The Beatles, Depeche Mode, Metallica, Pet Shop Boys m.fl.

Ghost har släppt fem studioalbum och är ett av världens största rockband. Deras tre senaste album har alla varit topp 10 på Billboards 200-albumlista. En topp 10-placering på Billboard 200 är något endast fyra svenska artister/band har lyckats med tidigare (Abba, Ace of Base, Europe och Avicii). Ghost har också blivit belönade med fyra svenska grammisar, en amerikansk Grammy, American Music Award och mottagit regeringens musikexportpris.

Ghost. Foto: Jimmy Hubbard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *