Den 9 april, på påskdagen kl.15.00 släppte Ghost singeln ”Jesus He Knows Me”. Singeln är en tolkning av Genesis ikoniska låt från 1992. Nu har även Ghost offentliggjort ”PHANTOMIME”, en femspårs-ep som släpps den 18 maj där Ghost tolkar förutom Genesis även Television, The Stranglers, Iron Maiden och Tina Turner. Ghost är i år grammisnominerade i kategorierna ”Årets artist”, ”Årets album” och ”Årets hårdrock/metal” för albumet ”IMPERA” från 2022.

Lyssna på ”Jesus He Knows Me” HÄR

Se videon till ”Jesus He Knows Me” HÄR

Med släppet av singeln ”Jesus He Knows Me” fortsätter Ghost två av sina traditioner. Det ena är att följa upp ett album med att släppa covers från olika influenser. Tidigare har Ghost släppt tolkningar av Abba, The Beatles, Depeche Mode, Metallica, Pet Shop Boys m.fl. Det andra är att utmana, konfrontera och upphöja samhälleliga konventioner och auktoritetsfigurer – i det här fallet Jim DeFroque, värd för det evangeliska radioprogrammet ”Jesus Talk with Father Jim DeFroque” på KLAQ i El Paso, Texas – även stjärnan i videon till ”Jesus He Knows Me”.

Tracklist ”PHANTOMIME”:
“See No Evil” (Television)
“Jesus He Knows Me” (Genesis)
“Hanging Around” (The Stranglers)
“Phantom of the Opera” (Iron Maiden)
“We Don’t Need Another Hero (Thunderdome)” (Tina Turner)

I sommar gör Ghost en exklusiv konsert i Sverige som headline på Sweden Rock Festival lördag den 10 juni. Förutom Sverige kommer de varva arenaturné med att vara headline på festivaler från maj till juli. De kommer sedan att avsluta sommaren i USA med 27 arenastopp med två finalkvällar i legendariska Kia Forum i Los Angeles 11 och 12 september.

Ghost har släppt fem studioalbum och är ett av världens största rockband. Deras tre senaste album har alla varit topp 10 på Billboards 200-albumlista. En topp 10-placering på Billboard 200 är något endast fyra svenska artister/band har lyckats med tidigare (Abba, Ace of Base, Europe och Avicii). Ghost har också blivit belönade med tre svenska grammisar, en amerikansk Grammy, American Music Award och mottagit regeringens musikexportpris.

Foto: Jimmy Hubbard