GITARRIKONEN JOE BONAMASSA AVISERAR SITT NYA PROJEKT ”THE SLEEP EAZYS!”

DEBUTSINGELN BOND (ON HER MAJESTY’S SECRET SERVICE) FINNS UTE NU!

Idag aviserar Joe Bonamassa utgivningen av det instrumentala albumet Easy To Buy, Hard To Sell under namnet The Sleep Eazys. Den första singeln Bond (On Her Majesty’s Secret Service), som är en blinkning till den klassiskaagentrullen från 1969 finns nu tillgänglig på alla strömningsplattformar. Som producent har han anlitat några avsina flitigaste medmusiker tillsammans med sina turnémusiker.

Plattan avviker en del från vad vi är vana att höra från Bonamassa och syftet är att hylla Danny Gatton som harfungerat som mentor och har influerat honom enormt. Men den inkluderar även favoriter från artister som FrankSinatra, Tony Joe White, King Curtis med flera. Bonamassa berättar entusiastiskt om projektet “Ärligt talat har jagalltid velat göra en sån här platta. Men, och nu är jag än mer ärlig, så är jag inte säker på om jag tidigare varit uppgiftenmogen varken musikaliskt eller professionellt. Tidpunkten var äntligen inne för att kunna hylla min mentor, vän och enav de bästa gitarristerna någonsin: den store Danny Gatton. Tiden då vi hängde och jammade med Danny då jag varbarn formade mitt spel och musikval som ingen annan.”

De flesta av musikerna består av Joes turnémusiker men the Sleep Eazys inkluderar även slagverkaren Anton Fig (kändfrån husbandet på Late Night with David Letterman), Musician’s Hall of Fame-medlemmen Michael Rhodes på bas,Rock and Roll Hall of Fame-medlemmen Reese Wynans på klaviaturer, Lee Thornburg på trumpet, Paulie Cerra påsaxofon samt sångersorna Jade MacRae och Juanita Tippins. På gitarr, naturligtvis, Joe Bonamassa själv. Som gäster hörvi munspelaren Jimmy Hall och multiinstrumentalisten John Jorgenson. Joe Bonamassas fans kommer säkerligen attuppskatta den storslagna ljudbilden från the Sleep Eazys som färgas av massor av musikgenres från jazz till bluegrass,rockabilly och mer! Kalibern och kunnandet från plattans musiker kommer säkerligen få fans och kritiker att spetsa öronen.

Plattan är ett naturlig följd av andra av Bonamassas framgångsrika samarbeten som Black Country Communion, Rock CandyFunk Party och Beth Hart. Sammanlagt har han gett ut fler än fyrtio plattor till dags dato och avslutade nyligen inspelningenav sitt nya studioalbum som gjordes på anrika Abbey Road Studios i London. Hans senaste platta, LIVE AT SYDNEY OPERA HOUSEvar det tjugoandra som nådde första platsen på Billboards Bluesalbumlista. Sweet Release med Reese Wynans var den förstaplattan med Bonamassas i producentstolen. En roll han tycker om och planerar fortsätta med i framtiden.

DET SJÄLVPRODUCERADE ALBUMET EASY TO BUY, HARD TO SELL GES UT DEN 10 APRIL.

För ytterligare information besök: www.jbonamassa.com/t

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!