Idag fredag den 19 maj släpper Ghost ep:n ”Phantomime”. På ep:n tolkas Genesis, Television, The Stranglers, Tina Turner och Iron Maidens ikoniska låt ”Phantom of the Opera”. På årets Grammisgala tog Ghost hem priset för ”Årets hårdrock/metal” med albumet ”IMPERA”.

Lyssna på ”Phantomime” HÄR

Ghost fortsätter sin tradition med att följa upp ett album med att släppa tolkningar från olika musikaliska influenser. Tidigare har Ghost släppt tolkningar av Abba, The Beatles, Depeche Mode, Metallica, Pet Shop Boys m.fl.

Tracklist ”PHANTOMIME”:
“See No Evil” (Television)
“Jesus He Knows Me” (Genesis)
“Hanging Around” (The Stranglers)
“Phantom of the Opera” (Iron Maiden)
“We Don’t Need Another Hero (Thunderdome)” (Tina Turner)

I sommar gör Ghost en exklusiv konsert i Sverige som headline på Sweden Rock Festival lördag den 10 juni. Förutom Sverige kommer de varva arenaturné med att vara headline på festivaler från maj till juli. De kommer sedan att avsluta sommaren i USA med 27 arenastopp med två finalkvällar i legendariska Kia Forum i Los Angeles 11 och 12 september.

Ghost har släppt fem studioalbum och är ett av världens största rockband. Deras tre senaste album har alla varit topp 10 på Billboards 200-albumlista. En topp 10-placering på Billboard 200 är något endast fyra svenska artister/band har lyckats med tidigare (Abba, Ace of Base, Europe och Avicii). Ghost har också blivit belönade med fyra svenska grammisar, en amerikansk Grammy, American Music Award och mottagit regeringens musikexportpris.

Relaterade länkar

Fotograf: Jimmy Hubbard