Idag den 2 augusti är hyllade och prisbelönta rockbandet Graveyard tillbaka med nya singeln ”Twice”. Den första nya musiken på fem år. Singeln startskottet för det kommande albumet ”6” som släpps den 29 september (Nuclear Blast Records/Universal Music). I oktober åker de ut på en stor turné.

Se musikvideon här:

Albumet är b.la. inspelat i legendariska Silencestudion i Koppom där bob hund, Ebba Grön, Eldkvarn, The Hellacopters, Kent och Viagra Boys m.fl. har spelat in. Hela albumet är inspelad helt analogt på rullband vilket nu har blivit Graveyards signum för att få fram den varma rockljudbilden. Med ödsliga gitarrer, sjudande Hammond och smidig, kvick bas och trummor berör Graveyard från första till sista anslag.
– Producenten Don Alsterberg har skapat en klar ljudbild med mycket djup utan att det blir polerat berättar Jonatan Larocca-Ramm, gitarrist och låtskrivare i Graveyard.

Graveyard är ett band som ska upplevas live. I samband med det släppet av det nya albumet åker de ut på stor turné med stopp i Sverige och Danmark.

10 oktober, Sundsvall, Nordfest
26 oktober, Köpenhamn, Amager Bio
27 oktober, Århus, Voxhall
28 oktober, Helsingborg, The Tivoli
3 november, Uppsala, Katalin
4 november, Örebro, Frimis Salonger
17 november, Stockholm, Kägelbanan
18 november, Norrköping, Arbis Bar & Salonger
1 december, Malmö, Plan B
2 december, Skövde, Valhall
8 december, Göteborg, Pustervik
9 december, Göteborg, Pustervik
15 december, Huskvarna, Folkets Park
16 december, Linköping, Platens Bar

* Biljetter släpps på fredag den 4 augusti kl.09.00 via Livenation.se

Graveyard är ett av landets mest hyllade rockband. Från debuten ”Hisingen Blues” från 2011 som belönades med både en Grammis och P3 Guld till lovord från media ”Det här är värt att spridas långt utanför sin självklara nisch” (Dagens Nyheter) har det bara fortsatt. Från utsålda turnéer världen över till strålande recensioner. Senaste albumet ”Peace” från 2018 mottog hyllningar överallt Aftonbladet (4/5), Expressen (4/5), Gaffa (5/6) m.fl och gick rakt in som etta på den svenska albumlistan. Totalt har Graveyard har mottagit två Grammisar, två P3 Guld och släppt fem album.