Första singeln ”The American Dream Is Killing Me” ute nu.

De globala rockstjärnorna Green Day – Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt och Tré Cool – har återvänt med en uppmaning till handling på ”The American Dream Is Killing Me”, den första singeln och öppningslåten från gruppens 14:e studioalbum Saviors, som släpps i januari 19:e 2024 via Reprise/Warner Records. Bandet debuterade ”The American Dream Is Killing Me” och ”Look Ma, No Brains!” från det nya albumet live förra helgen under deras konsert i Las Vegas, NV.

”The American Dream Is Killing Me” var ett av de sista låtarna som skrevs och spelades in av Green Day for Saviors. ”Så fort vi klippte den sa vi: ”Okej, det kommer först”, säger Billie Joe Armstrong som beskriver den nya låten som ”en titt på hur den traditionella amerikanska drömmen inte fungerar för många människor — i själva verket skadar det många människor.”

Saviors är inspelat i London och Los Angeles och är det senaste kraftfulla samarbetet mellan Green Day och Grammy-vinnande producenten Rob Cavallo, vars anmärkningsvärda tidigare arbete med Green Day inkluderar två av bandets mest ikoniska album, 1994:s Dookie och 2004:s American Idiot. Skivan kommer strax före Dookies 30-årsjubileum – firandet har redan börjat med släppet av en massiv deluxe-utgåva av albumet och en överraskningsshow i Las Vegas där bandet framförde Dookie framifrån och bak för en utsåld skara superfans.

Vid sidan av spåret har bandet avslöjat en film noir-inspirerad svartvit musikvideo med Green Day mitt i en zombieapokalyps. Mördarvideon regisserades av Brendan Walter och Ryan Baxley och spelades in i Los Angeles.

Det kommer också att finnas flera exklusiva vinylversioner av Saviours tillgängliga, inklusive neonrosa med neongrönt stänk, och svart is med varmt rosa stänk, med de flesta i mycket begränsat utbud och endast pressade en gång.

Se musikvideon här:

https://youtu.be/t1TDvy7djJg?si=KVYMXzfUNpXM1jlq

Photo credit: Emmie America

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *