Jag har nog aldrig hört så roliga uttal på Heat som jag gjort här. Dialekterna och brytningarna är magiska eftersom publiken är här från hela landet, och världen för att se heat. Och who can blame them?

The heat is on!

Det är hett på riktigt när bandet kör igång. Det är andra gången jag ser dem i år men det här är verkligen helt makalöst bra. Tyvärr är det en blåsig dag vilket gör att ljudet är lite svajigt men en utomhusfestival är ju Kennys arena. Inomhus känns det som att hans energi blir instängd men här kan den flöda rakt ut i publikhavet.

Back To The Rythm startar upp kalaset och det är ös från första tonen.Det är inget snack om att de sett fram emot den här spelningen, det finns en underbar energi på scenen och det smittar av sig till publiken när de lirar Dangerous Ground. Jag börjar fnissa lite för mig själv när jag kommer att tänka på Hemmy, ekorren i På Andra Sidan Häcken när Kenny far omkring på scenen med sin fantastiska energi. Och jag menar verkligen inget illa med det, det är en fantastisk energi och de leenden han bjuder på är näst intill extatiska. Kenny utropar själv att det är svårt att hålla känslorna i ordning. Han tackar publiken för att det är de som gör det möjligt.

Rock Your Body får publiken att jubla, det är ju onekligen en låt som gör sig jävligt bra live och det utnyttjar bandet på helt rätt sätt. Kontakten med publiken blir omedelbar och det är en fröjd att se och höra. Kenny berättar att han känner sig som en liten pojke när han tänker på att han ska få se Iron Maiden spela på samma scen som han själv står på ikväll.

De bjuder på flera klassiska låtar men när de kör 1000 miles exploderar ytan framför scenen.

De kör på ett par låtar till och det är inte så mycket att säga mer än att det här är så vansinnigt bra. Det skulle kunna hagla och bandet hade antagligen gett 130% ändå!