27 november arrangerar Carl-Marcus Gidlöf från Icons Creating Evil Art och Despotz Records den första i en rad livemusik-kvällar på CIK i Knivsta. Kvällen går under parollen ”An Evening of Evil Art” och presenteras av det för ändamålet nybildade livebolaget Cellar Dwellers. På scen står Louise Lemón, Lykantropi och Nekromant.

Carl-Marcus Gidlöf driver sedan tidigare de två oberoende skivbolagen Despotz Records och Icons Creating Evil Art med artister som spänner ifrån mörkaste hårdrock (Thyrfing/Nightrage/FKÜ/Serpent Omega m.fl) till pop (Lisa Miskovsky, Flora Cash, Adna). Året innan pandemin slog till flyttade han med sin familj från Stockholms innerstad till Uppsala län och föll för ett hus i Knivsta där småstadscharm och närheten till naturen lockade. Nu arrangerar han den första i en rad livemusik-kvällar på CIK i Knivsta. Kvällen går under parollen ”An Evening of Evil Art” och presenteras av det för ändamålet nybildade livebolaget Cellar Dwellers. På scen står Louise Lemón, Lykantropi och Nekromant.

Carl-Marcus berättar: ”Vi samarbetar denna gång med lokala mikrobryggeriet och bryggeripuben Beer Monkey som kommer hålla en pop-up bar i anslutning till konserten. Den helgen är det även en smak- och kulturfest i Knivsta vilket passar alldeles utmärkt in med det vi vill etablera. Pendelavståndet till Stockholm och Uppsala är både en möjlighet och en mycket stor utmaning. Det kommer ta tid att etablera och bygga upp en publik som vet att om de åker till Knivsta för spelning så kommer de få en mycket bra upplevelse. Det är något vi vill investera i från dag ett.”

Via en förälder på förskolan där hans barn går inleddes kontakt med Knivsta kommun och CIK. För att kunna erbjuda ett brett kulturutbud önskade kommunen engagera externa arrangörer på CIK, och framförallt ha hjälp med att täcka upp de genrer som ännu inte representeras i området. När Gidlöf fick se den välplanerade, toppmoderna konsertlokalen lockades han av utmaningen – närheten till pendeltåget står dessutom för både en stor möjlighet med att nå publik inrest från Uppsala och /eller Stockholm.

Han förklarar: ”När frågan kom från kommunen så triggades jag på många plan, både av tanken på utmaningen att utveckla och satsa på en ny del av branschen med arrangemang, men även för att få bidra till en mer levande kulturscen i Knivsta. Jag skissar redan på flera arrangemang inför framtiden, både liknande denna kväll men även helt andra event, som föreläsningar och annat som kan passa”

Carl-Marcus Gidlöf

Gidlöf fortsätter berätta: ”Att kommunen vill hitta och hjälpa nya arrangörer och bredda utbudet av kultur känns jättebra, denna gång har vi 18 år och åldersgräns, men vi har planer på hur vi ska kunna erbjuda alternativ även för ungdomar. Jag triggas av alla som klagar på ungdomar och skyller på att det inte finns något att göra. Låt oss då skapa och arrangera själva, skapa oss det utbud vi själva skulle vilja ha och forma vår samtid istället för att bara beklaga sig på sociala medier. Vi vill gärna bjuda in till mer samarbeten. Varför inte skapa en arrangörsförening eller liknande?”

Cellar Dweller presents: An Evening of Evil Art går av stapeln 27 november.
Läs mer om evenemanget och artisterna HÄR.