Förbered er på en piskande storm när chilenska Hellmankommer in på scenen.
Bandet axlar manteln från legender som MotörheadEntombed och Sepultura, och med sin blandning av skoningslösa riff och smattrande trummor kommer Hellmanbli en vital kraft att räkna med inom den tunga musiken.

Hellman bildades av bröderna Puente och är ett kraftpaket som består av trummisen Pedro som är en rutinerad musiker som tidigare spelat med thrash metal-bandet ”Conflicted in Arica”. Vid sin sida har han gitarristen Sebastián, medlem i det hyllade chilenska bandet ”Nuclear”, vars unika gitarrspel redan har fått ett betydande erkännande inom metalvärlden. Och till sist, Felipe Ferrada på bas & sång!

Bandet är själva definitionen av en powertrio.

Felipe Ferrada kommenterar: ”När bandet gick in i studion för att föreviga dessa tio låtar som utgör det nya albumet var förväntningarna skyhöga. Slutresultatet överträffar dock vida alla förväntningar. Det här albumet delar ut tio av de fetaste smällarna på metalscenen i år!”

Gör dig redo att följa med Hellman på deras episka resa när de ger sig ut för att ta scenerna i besittning. Med sin explosiva energi och orubbliga hängivenhet för sitt hantverk är Hellman redo att bli en avgörande kraft i den riktigt tunga musikvärlden.

Hellman – Born, Suffering, Death release 26 januari 2024 på Black Lodge Records / Sound Pollution.

Album teaser: