Medan Reach återhämtar sig från en omfattande och våldsamt framgångsrik turné runt om i Europa tillsammans med H.E.A.T, och det efterlängtade släppet av ’The Promise of a Life (Deluxe)’, en utökad version av deras album inklusive tidigare ohörda låtar, släpper de en begravningsversion av deras singeln ’Ängel’ – deras första släpp på svenska. Ängel är skriven som en hyllning till en avliden far och den storslagna powerballaden släpps nu i en högtidligt skör, akustisk version som låter Turners sång få den uppmärksamhet som det känsliga berättandet så väl förtjänar.

Ludvig Turner förklarar ursprunget till den nya versionen av ’Ängel’: ”Vi fick en begäran om en mjuk version av Ängel för en begravning och tyvärr är den här låten en avskedslåt och passar väldigt bra för den typen av ceremoni. Vi spelade in den med bara sång och piano, på samma sätt som den skrevs och bestämde oss för att släppa den som en funeral edit, vilket är precis vad den är. Eftersom texten är på svenska gick vi utanför Reach-soundets storslagna teatraliska arrangemang, och gjorde det lite mer.. . Ärligt.”

Trion som består av Ludvig Turner, Marcus Johansson och Soufian Ma’Aoui kännetecknas av en ömsesidig kärlek till musiken och en känsla av utvecklingslust och genuin glädje – det är, och kommer alltid att vara, själva essensen av Reach. Bandet som förbinder de tre musikerna fångas i deras explosiva och oförglömliga liveshower: deras medfödda musikaliska förmåga förstärkt av deras lekfullhet, improvisation och kärlek till det de gör.

Nyligen återkomna från en omfattande turné runt Europa tillsammans med H.E.A.T säger Ludvig Turner: ”Vi är överväldigade av stödet och reaktionerna från turnén med H.E.A.T. För ett band som Reach att öppna upp för ett klassiskt rockband gick det precis som förväntat. Under de första 2 -3 låtarna ser publiken lite förvirrad ut. När vi börjar spela ”Young Again” ser vi folk le, under ”Motherland” dansar de och när basen börjar spela introt till ”The Law” spelar vi framför nya Reach-fans. Det var första gången vi spelade låtarna från ”The Promise of a Life” live och de låter ännu bättre live än på skiva och de låter jävligt bra på skiva. Vi är tacksamma för vår chans att gå ut som H.E.A.T s förband och vi är övertygade om att vi ska fortsätta göra det vi gör.”

Samtidigt som de gör ett namn för sig själva som högenergiska, flexar Reach sin musikaliska mångsidighet och känslomässiga uttrycksförmåga på denna nya hängivna låt. ’Ängel (Funeral Edit)’ släpps den 8 juli via Icons Creating Evil Art.

Lyssna på singeln här: