NY SINGEL ’LIVE FOREVER’ UTE NU

Houston är tillbaka med ett tredje album i sin ’Relaunch’-serie, den passande titeln ”Relaunch III” den 14 juli 2023. Grundkonceptet bakom Relaunch-albumen är att Houston ska belysa obskyra, okända AOR-pärlor från deras personliga musikaliska samlingar. Houston, ett AOR-band själva, är riktiga AOR-kännare och vill visa respekt för dessa legendariska artister och låtar.

Det första Relaunch-albumet släpptes 2011 och innehöll en cover på ’Runaway’ av Dakota. Bandet samarbetade på en video till låten med Danny MacAskill, en professionell BMX-åkare, och hans sponsor Red Bull och det blev en stor framgång, med över 90 miljoner visningar på YouTube och nära 2 miljoner streams på Spotify, när detta skrivs . Till stor glädje för AOR-fans, och särskilt killarna i Houston, fick framgången med ”Runaway”-omslaget Dakota att återförenas och spela in ett helt nytt studioalbum. Låt oss se vilken magi ”Relaunch III” kan åstadkomma!

Det Stockholmsbaserade Houston dök först upp på scenen med sitt självbetitlade debutalbum 2010, som valdes ut till 2010 års bästa AOR-album av Classic Rock Magazine. Bandet fortsatte sedan med att spela festivalkretsen med framträdanden på Sweden Rock, Download Festival (Storbritannien) och Rock of Ages (Tyskland), samt turnerade Storbritannien med de svenska sleazerockarna Crashdïet. Sedan dess har bandet, förutom framgångarna med deras cover av Dakotas ”Runaway”, konsekvent släppt högkvalitativa album med AOR-original i toppklass, inklusive deras senaste studioalbum, ”IV” 2021.

”Relaunch III” Tracklisting:

 1. Live Forever
 2. Slipping Away (Marc Jordan)
 3. Power Over Me (Atlantic)
 4. Heart Of Stone (Blackjack)
 5. She Don’t Come Around (David Pack)
 6. Do You Believe
 7. She’s Out With A Gun (Van Zant)
 8. Modern Day Delilah (Van Stephenson)
 9. Sound Of A Breaking Heart (Prophet)
 10. Outrageous (Franke & the Knockouts)
 11. Running Back (Urgent)
 12. Live Forever (Remix)
 13. Do You Believe (Remix)

Lineup:
Hank Erix – Lead vocals
Carl Hammar – Guitar
Richard Hamilton – Keyboards
Niels Walter – Bass
Erik Modin – Drums

Se lyrikvideo för första singel ”Live Forever” här: