Väntan på HULKOFFs kommande folk-metall album ”Hersir” är snart över. Albumet släpps den 15:e december, vilket är officiellt släppdatum. Hersir är HULKOFFs fjärde album och föregås av “KVEN” 2017, ”Pansarfolk” 2020 och ”Ragnarök” 2021. Med ett stråk av skandinaviskt vemod, uråldriga instrument och akustiska violiner, erbjuder Hersir en blandning av stenhård, jordnära och ursinnig folk-metall — en resa bakåt i tiden ackompanjerad av välbekanta fornnordiska toner.

Kolla in videon till ”Berserkr”:

HULKOFF’s sound är en sömlös blandning av melodi och aggression, sammanslagen för att nå resonans med uråldriga ekon från norr. Pär Hulkoff’s texter är en inkörsport till ett avlägset förflutet, och han gräver djupt i Kvänernas, Skyternas, Goternas, Kelternas, Finnarnas och de senare Norrlänningarnas förfäders berättelser och övertygelser, från vilka influenser kan skymtas genom HULKOFF’s rika repertoar. Låtskrivaren, kompositören och gitarristen Pär Hulkoff skiljer sig från andra artister med sin unikt djupa röst och dundrande folkton. Ovanliga men välbekanta toner omger Hersirs uråldriga källmaterial, vilket resulterar i mycket varierande låtar som sträcker sig från aggressivt upplyftande till knotig och målmedveten folk-metal.

Hersir innefattar elva låtar, där texter har blandats på både svenska och engelska.

Låtlista

 1. Hersir
 2. Berserkr
 3. Tveita
 4. Odin Owns Ye All
 5. Dragon Tattoo
 6. Jórvik
 7. Son of the Nightwolf
 8. Iz Wodanaz Weraz
 9. Vendelcrow
 10. Helsingjavál
 11. Nigon Wyrta Galdor

Om HULKOFF

Under artistnamnet HULKOFF levererar låtskrivaren och kompositören Pär Hulkoff en vildsint och forntida akustik där folkvisetoner i vallhornsmodus blandas med kraftfull metall. HULKOFF har ett årtionde av hits och miljoner av streams bakom sig som soloartist med albumen KVEN, Pansarfolk och Ragnarök, samt som frontman i den välkända svenska industrimetall-konstellationen Raubtier. Med hitlåtar som Einherjr, Kamphund, Låt Napalmen Regna och Dobermann, bygger Pär Hulkoff vidare på sitt musikaliska arv av genreöverskridande kompositioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *