In Flames är ett av Sveriges största metalband genom tiderna med över 30 år av världsturnéer, Grammisar, Regeringens Exportpris och flertalet andra utmärkelser. Parallellt med In Flames har sångaren Anders Fridén under många års tid dessutom befäst sitt rykte som en innovativ och enormt kunnig spritkonnässör. Denna passion har resulterat i att man lanserat ett flertal ginsorter, whisky och en tonic under varumärket In Flames. Gemensamt för samtliga drycker är att de hållit absolut högsta klass och nu äntligen är det dags att släppa en ny premiumgin. In Flames Craft Distilled Gin är bandets mest komplexa spritdryck hittills, kryddad med bland annat tio olika pepparsorter. Säljstart på Systembolaget idag 10 april.

”När jag fick möjligheten att jobba med en ny gin bestämde vi oss omedelbart för att den måste gå längre, smaka bättre och leverera mer än någon dryck vi gjort tidigare. Precis som vi närmar oss vår musik. Resultatet är en exceptionellt len och balanserad gin, med en distinkt fruktighet från tio olika pepparsorter och en lätt chilikick. En oförglömlig smakupplevelse enligt mig – jag hoppas att du håller med.” – Anders Fridén (In Flames)

IN FLAMES CRAFT DISTILLED GIN

Denna premiumgin är en oerhört smakrik gin, uppkryddad med bland annat tio olika pepparsorter, koriander, kvanne, pomerans och apelsinskal. Efter att ginen destillerats tillsätts en liten, men ytterst potent, extraktion av habanero, piri-piri och ett gäng andra besläktade frukter. Detta gör att den i övrigt exceptionellt rena smaken lämnar gommen med en behaglig chilihetta i eftertonerna. Ginen håller 43% och kommer att säljas i flaskor om 500 ml. Alla In Flames-fans kommer med all sannolikhet att tilltalas även av produktdesignen, då flaskans etikett pryds av bandets numera ikoniska logo.

”Det är otroligt kul att vi nu kan addera In Flames som ny kund och att den första produkten blir en helt fantastisk gin. In Flames Craft Distilled Gin har utvecklats genom ett nära samarbete med Anders FridénOneNine Spirits och oss inom Live Brands Factory. En häftigare gin får man leta efter.” – Sari H Wilholm (Live Brands Factory)

OM IN FLAMES
In Flames
 är tveklöst att betrakta som ett av Sveriges absolut största metalband genom alla tider. Bandet har existerat i över 30 år och konstant fortsatt att utvecklas – dels som musiker och låtskrivare, dels som varumärke och koncept. Den melodiska dödsmetall som tidigt satte bandet på kartan har genom åren växt till ett större och bredare uttryck som manifesterats över 15 studioalbum som A Sense of Purpose, Sounds of a Playground Fading, Siren Charms och inte minst senaste släppet Foregone, som nyligen blev nominerad till en Grammis i kategorin Årets Hårdrock/Metal. In Flames har tidigare tagit hem fyra Grammisar, men också belönats med flertalet andra utmärkelser där det mest prestigefyllda är Regeringens Exportpris som tilldelades bandet 2006.

OM LIVE BRANDS FACTORY AB
Live Brands Factory AB är en ledande aktör inom varumärkesförädling, specialiserade på att skapa nya produkter baserade på befintliga varumärken.

FAKTARUTA
Namn: In Flames Craft Distilled Gin
Artikelnummer: 85532-02
Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 43,0 % vol.
Pris: 429 kr
Säljstart: 10 April, 2024
Ursprung: Sverige
Producent: Live Brands Factory AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *