Corrosive Sweden är ett band som vi följer med stort intresse på bloggen! Den senaste singeln ”Devil Of Mine” är riktigt grym och ni kan se videon nedanför intervjun! Vi ville ta tempen på bandet lite och se hur läget är mitt i detta kaos som vi kallar 2020.

Hej hur är läget?
Jo det är bara fint. Vi saknar livescenen och en normal vardag men annars helt ok.

Nu är det ett och ett halvt år sedan vi snackade sist och albumet Blood Or Panic kom ut. Vad har ni pysslat med sedan dess?

Vi skulle åka på en turne till Östeeuropa samt göra några gig i Sverige och Norge. Tyvärr blev allt inställt. Då valde vi att lägga fokus på att skriva nya låtar. Vi är mitt i den processen just nu. Tre låtar är helt klara varav Devil of mine släpptes den 2.a oktober. Vår nästa singel heter The Curse och släpps 00:00 på nyårsafton. Den tredje singeln My Excuse har vi inte satt nått datum för än men det kommer. I övrigt ska vi börja spela in tre nya låtar samt börja repa in ytterligare 5-6 stycken. Vi still going strong kan man säga….

Jag har sett att ni är väldigt aktiva på Instagram, tror ni att eran närvaro på sociala medier gör att ni kan hålla en god kontakt med era fans trots pandemin?

Ja det är en förutsättning för att kunna fortsätta. Syns man inte finns man inte. Hade det funnits fler timmar på dygnet så hade vi synts där ännu mer. 

Singeln ni släppte i oktober, Devil Of Mine fick ganska snabbt spridning och många streams på Spotify! Vad har ni fått för reaktioner från fansen?
Låten fick mycket bra reaktioner. Den spreds som en löpeld och har nu nästan 40 000 streams bara på spotify. Den största lyssnargruppen finns i USA och Storbritannien men även här hemma i Sverige. Det är skitkul tycker vi.

Lägger ni ner mycket tid i replokalen nu när det är så isolerat i resten av samhället?
Nej inte just nu tyvärr. Vi jobbar mest på tu man hand och skickar filer hit och dit så man blir alldeles snurrig. Men det funkar rätt bra ändå. Vi är produktiva och kör nästan på som vanligt.

Hur ser det ut med ny musik då, vad har vi att förvänta oss från er framöver?
Som sagt två nya låtar släpps inom kort. Men det kommer mer. Vi är som en kackerlacka och överlever allt hahaha…

Har ni sett några av de livestreams som flera större band har valt att göra?
Ja några stycken har vi sett. Vi har också blivit erbjuden ett antal livestreams. Bland annat Rock Nox som var förra helgen. Tyvärr kan vi inte medverka på det under rådande situation. Trist men inte mycket att göra något åt.

Har ni några planer på att streama något för era fans?
Tyvärr inte. Vi kan inte ses hela bandet samtidigt just nu. I och för sig skulle man kunna göra en liknande grej som Europe gör med sin fredagslive. Men vi har valt att satsa på att skriva och spela in i stället. Tiden räcker inte till allt.

Ni var med i en musiktävling nyligen! Berätta mer om det!
Det var ingen tävling som man anmäler sig till. Vi blev nominerad av en jury som ett av Gävleborgs bästa band 2020. Det var många kategorier. Årets låt, årets liveakt, årets artist mm. Sen fick folk rösta på den dom tyckte var bäst helt enkelt. Vi kom för övrigt två vilket är riktigt bra av ett metalband som inte direkt är mainstream hahaha.   

Vad tror ni kommer att hända med musikbranschen om de här restriktionerna håller i sig?
Den kommer att få det svårt men kommer att resa sig igen. Musik är en stark kraft som de flesta människor inte klarar sig utan. Vi är positiva och hoppas och tror att det kommer att gå bra till slut. 

Tror ni att folk lägger ner mer tid på att läsa om och lyssna på musik nu när de är hemma mer? Har ni märkt någon skillnad på era sociala medier till exempel?
Nja…. Kanske lyssnar man mer men det är tveksamt om man läser mer. De som är intresserade läser oavsett en pandemi eller inte. Att följa olika band eller artister är mer intressestyrt. Lyssnar gör nog de flesta.

Så, vad önskar ni er mest av allt till jul?
Är det nu vi ska säga som Sven Melander gjorde en gång i tiden?
–  Ja det är alltså det som svenska barn vill ha mest av allt… fred på jorden. Hahahaha.
Du minns väl den? Nöjesmassakern? Sjukt roligt klipp med Sven Melander som finns på tuben.
Skämt åsido. Är det med vårt musicerande du menar så vill vi väldigt gärna få chansen att åka på den där inställda turnén. Vi var sjukt taggade inför den. Annars räcker det med en liten livespelning med publik också. Snart hänger vi på en släpvagn bakom bussen och gör en egen rullande Sverigeturné.

Tack så jättemycket för att ni tagit er tid att svara på mina frågor! Jag hoppas ni får en riktigt God Jul och ett nytt år fullt av nya musikaliska äventyr!!

Men detsamma på dig. Keep safe, keep the distance and may the force be with you
Corrosive Sweden \m/ \m/

/P ”The Poser” Pousár

https://youtu.be/4mZEyUWAzA0