Slash Ft. Myles Kennedy and The Conspirators släpper nytt på fredag och som alltid är det en ganska stor promoapparat kring det hela. Dock är det ju svårt med resor och restriktioner idag så det mesta verkar ha varit intervjuer och recensionsutskick som vi är vana vid vid det här laget.

Men för två veckor sedan damp det ner ett mail som fick den här skribentens hjärta att bulta lite. En inbjudan till en Q&A med Slash själv. En Q&A där en grupp människor fick chansen att ställa varsin fråga till mannen själv och se nyinspelade livevideos med bandet som lirade låtar från det kommande albumet. Det självklara svaret var ett lite dumbstruck YES!!!

Vi fick börja med att se några liveinspelningar och det var hur jäkla bra som helst! Har man sett dem live tidigare vet man att de är ett magiskt liveband och det är ju inte direkt några newbies utan här ser och hör vi erfarenhet i dess bästa form

Jag hade precis intervjuat Brent Fitz dagarna innan träffen och hade redan frågat om en hel del men jag återanvände en fråga lite när jag nu fick chansen. Jag frågade: The New album seems a bit rawer and a little bit more punk- ish, was that intentional or did it just turn out like that when recorded “live”?

Slash svarade att det vi kan höra är känslan av att spela in det tillsammans utan uppdelning. Det är inte tillrättalagt som det kan bli när man spelar in alla delar för sig. Det är klart att en del har lagts till efteråt men det som hörs rakt ut i högtalarna är det som de spelade in tillsammans i rummet i studion. Det var en helt annan sak än när de spelar in i vanliga fall där man kan göra omtagningar när något inte känns perfekt medan nu var det en känsla av live. Och det är det som vi kan höra på albumet. Det råa.

En annan fråga som jag tyckte gav ett svar värt att uppmärksamma var hur han kunde ”re-invent himself” efter alla dessa år. Slash svarade att det gör han inte. Han gör fortfarande det han älskar att göra efter alla dessa år och ”I´m still inventing myself!” Och det blir tydligt i låten ”Spirit Love” där man kan höra en sitar i början av låten. Han berättar att han haft den hemma men har valt att inte använda den för att det är så många andra band som använt det och det kanske skulle låta som ett försök att låta som någon annan men när de spelade in denna kunde han inte låta bli att testa med sitaren och tur var väl det! För det blev grymt stämningsfullt.

Hela samtalet var avslappnat och i bakgrunden kunde vi se en bokhylla med Funkopop figurer och en och annan dinosaurie. Slash verkade väldigt peppad inför releasen av 4 och det som slog mig var att mannen inte har någon ålder! Han är verkligen tidlös. När vi hade fått svar på våra frågor avslutade vi med ytterligare några livevideos innan man liksom bara smälte ner i soffan och tog in det man precis varit med om.

Här nedan kan ni se intervjun jag gjorde med Brent Fitz som genast kände igen kaffekvarnarna i bakgrunden i vårt kök och hyllade kaffet som en stor del av hans liv!