Väntan är över. JD MILLER är äntligen redo att släppa sitt fjärde studioalbum, med titeln ”Empyrean”. Efter att ha slagit ut i etern med singlar som ”Inside the Night”, ”Enemy” och ”Out Of Control” är insatserna höga för den svenska kvartetten. Men återigen, JD Miller har alltid varit på topp i deras genre – och det är inte annorlunda med ”Empyrean”. Faktiskt tvärtom.

Med gitarristen Tommy Timonen (ex-State Of Drama) tillbaka i lineupen och Jonny Trobro (Hydra, Find Me, ex-First Signal) som permanent ny basist, sprider fyran från Borås sitt sound, till ett tyngre ljudomfång ( bara genom att lyssna på öppningsspåret ”The Butterfly” så får du en vy av den tyngsta JD Miller någonsin), men också mer lättillgängliga, moderna låtar som ”Out Of Control” eller ”Alive”.

”Empyrean” är en åktur som helt rättfärdigar ”Heaviest AOR around”-proklamationen från Sweden Rock Magazine, med en twist. JD Miller är nu ett moget band, men behåller den fräscha inställningen till komposition och texter. ”Sångerna och albumet fokuserar på en berättelse om komplexa sinnen hos människor som anses vara på fel sida av lagen i universum”, säger bandet. ”Berättelsen ackompanjeras av musiken vi älskar i JD Miller, som drar influenser från hårdrock, metal, AOR och allt som får oss att gå melodiskt.”

Albumet mixades och mastrades av Mikael Andersson på MRG Production/Studio Soundport, i Sverige, för att ge det det extra kraftfulla sound som melodierna kräver, vilket gör ”Empyrean” till 2024 års dark horse  oavsett vilken vinkel man ser på det: hårdrock, metal, AOR eller vad som helst.

Empyrean” kommer att släppas på CD och digitala format den 10 maj 2024 via Mighty Music.

Förbeställ albumet här: https://bit.ly/m/jdm-emp?fbclid=IwAR11r1Lb7i8WRl02nyiDQTILJNEDjP7ixVhz6Q9WL4nWMoYH78IRLfMGge0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *