Följ med i vår artikelserie där deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize” svarar på frågor om sin roll i projektet! Möt Jesper Binzer!

 

Jesper Binzer, ett ikoniskt namn inom musikindustrin, frontman i det legendariska bandet D.A.D och aktuell som soloartist. Vi tog oss ett snack med Jesper Binzer, som dessutom är medverkande på ”Save The Noize”, om hur pandemin drabbat honom och varför han valde ställa upp på detta projekt. 

Du är aktuell som en av deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize”! Hur blev du involverad och vilken roll har du i projektet?

som det sker nutildags : jeg blev kontaktet via message , og spurgte om jeg havde interesse i at være med i et projekt der støttede live musikken her i pandemien, og det var en no brainer….JA!

Att samla artister till olika välgörenhetsprojekt och galor är ju ett beprövat koncept. Har du själv någon eller några favoritlåtar med anknytning till detta?


Mange har spurgt, jeg har takket nej, mest fordi jeg skulle synge på dansk eller det var et projekt der ikke stod mig nær, 
men jeg har altid været positiv met auktioner og at donere til charity, men jeg tror det her 1. gang hvor jeg synger et par rader i en sang….
Pandemin har drabbat många på olika sätt under 2020/2021, musiken & kulturen har stannat av men det känns ändå som att du har verkligen haft fullt upp med olika projekt. Vad har du sysslat med under 2020/2021? och vad har du framför dig?

Første nedlukning i starten 2020, malede jeg allt træværk i huset, OG gjorde min andra soloskive, men da danmark lukkede ned igen i december, gik jeg nærmest i depression og har været tjotjalt utråkat og inaktiv, till for en månad siden. Men nu tar DAD på klub turne i DK og jeg har gjort en tv serie om dansk rockhistorie og komponeret 3 fede låter….
Som avslutning tänkte jag på ett lättsamt sätt försöka lära känna ditt musikaliska jag lite bättre. Till att börja med är jag nyfiken på vem det var som fick dig att börja med musik?

The Ramones!!

Första skivan för egna pengar?

Slade – Far far away

sta konserten?


AC/DC stockholm senast
Du får välja en platta att ta med dig till en öde ö, vilken blir det?

DAWES – Good Luck With Whatever…

 

Gästskribenter: Jesper Lindgren och Rasmus Harnesk Wiklund