Superstjärnan Joe Bonamassa ger ut uppsluppen version av Guitar Slims Well, I Done Got Over It som hämtats från hans kommande studioalbum Blues Deluxe Vol. 2 som finns ute den 6 oktober I år är det 20 år sedan hans bäst säljande platta, Blues Deluxe, gavs ut. För att fira detta blåser Bonamassa nytt liv i de klassiska låtar som fick honom att älska bluesmusik.

Streama/lyssna till nya singeln HÄR

“Den självklare bluesartisten har imponerat sin publik i över 20 år.”

– Music News

På sin kommande platta, Blues Deluxe Vol. 2, återvänder superstjärnan Joe Bonamassa till rötterna, gör en överblick över hur långt han kommit och blåser nytt liv i de klassiska låtar som fick honom att älska bluesmusik. Idag ger Bonamassa ut det senaste smakprovet från plattan, en uppsluppen version av Well, I Done Gone Over It som först spelades in av Guitar Slim 1953. Blues Deluxe Vol. 2 ges ut 20 år efter Bonamassas bäst säljande album Blues Deluxe som hyllade det av vad den amerikanska regeringen utsett till ”bluesens år”.

Nu gör Joe Bonamassa en överblick över hur bluesen har utvecklats med Blues Deluxe Vol. 2 som ges ut den 6 oktober på J&R Adventures/Provogue Records. Den innehåller 2 nya originallåtar och åtta covers av några av de viktigaste artisterna inom bluesen som Bobby ”Blue” Bland, Peter Greens Fleetwood Mac och Albert King. Nu finns även den superlimiterade boxen (endast 500 ex.) som innehåller CD och vinyler av både Vol. 2 och Blues Deluxe Remastered samt en hel del annat exklusivt material.

“Min pappa introducerade mig för Guitar Slim för länge sen då jag var ett barn. Det var en samlingsplatta som hette Best of Guitar Slim och han var avbildad på omslaget hållandes en Gold Top Les Paul och jag har varit ett fan sedan dess. Han hade en så mjuk sammetsröst och ett unikt sätt att sjunga. Vi gjorde en mycket brittisk version av låten. Det låter lite som Bluesbreakers möter Guitar Slim möter Joe Bonamassa, Joe Smith med sällskap.” berättar Bonamassa.

“Om du för 20 år sedan sagt att min karriär skulle varat så länge att jag skulle få uppleva 20-årsjubileet av den lilla plattan Blues Deluxe är jag säker på att jag skulle skrattat,” säger Bonamassa.

”Blues Deluxe var min sista chans efter jag dumpats av två stora skivbolag samt mitt bokningsbolag. Det var då min manager Roy Weisman hade sitt första heureka ögonblick. Vi skulle gå tillbaka in i studion och spela in. En platta som förhoppningsvis skulle staka ut vad som eventuellt skulle kunna bli min framtid.” ”En av anledningarna till de här nya inspelningarna var att jag ville se om jag mognat musikaliskt genom åren och om jag blivit en bättre musiker,” förklarar Bonamassa.

”Jag är glad att kunna konstatera att jag är en resor bättre sångare nu än för 20 år sedan, även om jag aldrig anser mig vara en riktig sångare. Men jag kan ta mig an en låt lite bättre än jag kunde då.”