Joe Lynn Turner har återigen samarbetat med Wayne Joyner som skapade videon för Belly Of The Beast. Han säger så här, ”Confusius sa, tecken och symboler styr världen, inte ord eller lagar. The Black Sun är en esoterisk, ockult symbol som användes av brödraskapet Illuminati. Den symboliserar makt, energi och dominans. De som är bekanta med konceptet förstår bättre hur djävulens system fungerar. Agendan är att skapa ett globalt styre som påtvingas världens folk kallat den nya världsordningen eller nyligen kallad The Great Reset. Agendan är nu åter aktiverad för att genomföra denna påtvingade ideologi. The Black Sun stiger igen…”

Så här säger Turner om sitt samarbete med Joyner, ”Vårt samarbete på textvideon Belly of the Beast är en enastående erfarenhet. Wayne förstår exakt visionen och meningen med en sådan kommunikation med omvärlden. Han är ett proffs uti fingerspetsarna och hans lättsamma natur gör det lätt att bolla idéer med. Han formar sedan dessa idéer visuellt till låtens musikaliska identitet som annars skulle gått förlorad. Wayne gör att du hör den, ser den och tar den till dig på en mängd olika sätt.” Liknande saker kommer fram då han talar om den ryske fotografen Agata Nigrovskaya som tog de ikoniska bilderna som avslöjade hans liv med sjukdomen alopecia. Han säger, “Agatha är väldigt intuitiv till sin natur. Hon får kontakt med artisten på ett djupt emotionellt vis och får fram enastående resultat i sina fotografier. Vi behövde inga ord för att kommunicera och förstå varandra. Genom hennes sofistikerade, råa och orädda attityd får hon ut en mer emotionell och djupare bild av sitt objekt. Jag är så glad att ha dessa två kreativa krafter att samarbeta tillsammans med i arbetet med kommande albumet Belly of the Beast.”

Kolla in Black Sun här

Målningen som pryder omslaget till hans debut för Mascot Label Group är gjord av Aliaksandr Akutsionak. Så här säger Turner, “Konst måste skaka om, förskräcka, inspirera och locka fram känslor som genomborrar själen. Då Aliaksandr presenterade den här målningen för mig så berörde den mig något oerhört och jag visste på en gång att den skulle bli omslaget för Belly of the Beast. Den visualiserar perfekt det budskap och mening jag försöker få fram. Han är en begåvad ung artist och tatuerare. Hans visioner och tolkningar av sitt inre är unika och originella. Han fäster sin andemening på duken och stimulerar åskådarens fantasier.”

Låtlista

 1. Belly Of The Beast
 2. Black Sun
 3. Tortured Soul
 4. Rise Up
 5. Dark Night Of The Soul
 6. Tears Of Blood
 7. Desire
 8. Don’t Fear The Dark
 9. Fallen World
 10. Living The Dream
 11. Requiem

Då världen är som mest galen tar många chansen att tala fritt. Efter att sålt miljontals skivor, spelat inför oräkneligt antal fans och frontat några av det mest inflytelserika banden i historien så har den prisbelönte låtskrivaren och kraftpaketet till sångare Joe Lynn Turner tagit bladet från munnen och ventilerar sina åsikter så högt som han kan på sin nya platta BELLY OF THE BEAST som är hans debut för Mascot Label Group. Han samarbetar här med producenten PeterTägtgren (Hypocrisy, PAIN, Lindemann) och den New Jersey-födde stormvinden framkallar en typ av metal som inte bara får dig att sträcka näven i luften utan också att fundera.
 
2017 mötte han för första gången Peter Tägtgren efter att han uppträtt på hans brors födelsedagsfest. Kort därefter samarbetade Joe och Peter på deras första låt Don’t Fear The Dark som cementerade deras kreativa arbete och började skapa vad som skulle komma att bli Belly Of The Beast.
 
“Det var en ren slump men det är ju så saker ofta blir till,” konstaterar Joe. ”Jag var inte speciellt bekant med Peters band Pain och Hypocrisy men då vi träffades så älskade jag hans personlighet och kände att vi hade en kemi emellan oss. Då det gäller själva låtskrivandet så måste man utvecklas och mogna. Det var något jag hade inom mig. När vi började gå åt det mer tyngre håller så sa Peter, ”Joe anpassade sin röst”, vilket är sant. Det är ju dock fortfarande jag. Jag höll det skitigt, rått och metal.”
 
Detta nya kapitel i hans liv gjorde att han tog ett djärvt beslut. Han fick diagnosen alopecia/håravfall som treåring och började bära peruk vid 14 och fick utstå emotionella och psykiska våndor från elaka mobbare i skolan. Så han bar peruk genom hela karriären tills han till sist beslutade att ta av sig den. ”På sätt och vis är det både en välsignelse och en förbannelse,” erkänner han. ”Jag har inget att bevisa och kan bära peruk, eller inte. Jag är fri att göra som jag vill, jag är en vuxen människa som håller på att bli en gammal människa. Många i branschen kommer till slut fram till att fortsätta ”ha hår” eller att raka av sig allt vilket ju blivit rätt inne. Hur som helst så krävs det en hel del mod. Skitstövlarna i pluggets trakasserier gjorde mig starkare och gav mig den nödvändiga motivationen och kraften att resa mig över alla andra. Ångest och smärta är fantastiska redskap om man använder dom på rätt sätt. Det kan få dig att utvecklas till en bra människa. I stället för att gå och gömma mig så gömde jag mig medan alla såg på.”
 
Till slut vill Joe säga något om själva essensen av Belly Of The Beast.
”Rock’n’roll handlar förstås om underhållning men jag hoppas att du även uppfattar budskapet,” avslutar han. ”Det verkar som alla har sålt sin själ till storföretagen. När de väl är rika och framgångsrika blir de en del av etablissemanget. Var är rebellerna? Vem ska säga, dra åt helvete! Vi står inte ut med den här skiten? Jo, jag.”

Extra InformationUtgivningsdatum
28 oktober 2022

Tillgängliga format 
CD, LP and Digital

Joe Lynn Turner Online
instagram.com/joelynnturnerofficial/
facebook.com/joelynnturnerofficial/
twitter.com/joelynnturner
https://www.youtube.com/channel/UCN7L8352vbsLUH4dteClNzA
https://joelynnturner.com/