Journey, som är ett av världens mest älskade rockband, fortsätter att skapa ny musik och spela kväll efter kväll på slutsålda arenor över hela världen i samarbete med AEG som sin promotor.

Journey togs in i Rock and Roll Hall of Fame 2018 och har 25 guld- och platinaalbum, inklusive den i femton miljoner sålda exemplar Greatest Hits-samlingen, med en total försäljning på upp till 80 miljoner skivor runt om i världen.

När de nu kommer ur pandemin med en superladdad ny studiouppsättning, släpper medlemmarna i Journey idag den andra singeln ”You Got The Best Of Me” från deras kommande studioalbum, Freedom – som släpps den 8 juli via Frontiers Music Srl. Se musikvideon här under.

You Got The Best Of Me” kommer i sommar att följas av en episk, femton-spårs uppsättning nya originallåtar som tar tillbaka den stora skalan av gruppens största ögonblick, tillsammans med uppdaterade och djärva nya riktningar och ljud.

”Jag ville ha en slags punkig tolkning av ”Any Way You Want It”, säger gruppens grundare, gitarrist, låtskrivare och producent Neal Schon om singeln. ”Jag brukar inte säga att jag ska leta efter något sådant, men så kom det bara till mig, som ”Wheel in the Sky” gjorde för flera år sedan. Det bara flög ut ur munnen på mig.”

Medan det kommande albumet gjordes med visioner om arena- och arenascener, började det från en ödmjuk början. 2020, när COVID svepte över världen, satt Schon fast hemma som resten av oss. ”Under pandemin fanns det inte mycket att göra,” säger han. ”Jag tillbringade mycket tid i min lilla studio hemma, där jag lärde mig att spela klaviatur och att loopa. Några av dessa idéer blev sånger. Så det kom liksom från ingenstans.”

När legenden om bandet fortsätter att växa sig större och deras turnéer blir större, kommer Freedom att vara det första albumet med nytt material som släpps på elva år, sedan 2011 års Eclipse, och förutom den mångårige keyboardspelaren och huvudtextförfattaren Jonathan Cain och sångaren Arnel Pineda , rekryterades ytterligare en medlem till det kommande albumet — basisten Randy Jackson, som hade spelat på Journeys album Raised on Radio från 1986.

Spårlista ”Freedom”.

Together We Run
Don’t Give Up On Us
Still Believe In Love
You Got The Best Of Me
Live To Love Again
The Way We Used To Be
Come Away With Me
After Glow
Let It Rain
Holdin On
All Day and All Night
Don’t Go
United We Stand
Life Rolls On
Beautiful As You Are

Förbeställ albumet här:

https://orcd.co/journeyfreedom