Kiss. Den omaskerade eran.

Redaktör Petré blickar tillbaka på när Kiss tog av sig sminket och karriären gick i stå.

Den glömda osminkade eran när Kiss knappt hade huvudet över ytan.

Idag tänker vi alla på att Kiss är en så total multiindustriell rockprodukt att vi köper denna totala explosion av bomber rök och show att vi faktiskt glömt en era då Kiss fick kämpa för att överleva.
Efter tre plattor som Dynasty Unmasked å THE Elder var man ute på hal is. Man tappade sina gamla fans som hängt med sen första plattorna och helt plötsligt var man tvungen att MTVisera sig. Nya spännande band hade dykt upp på scenen och spelades flitigt på TV dygnet runt.

Kiss tog då beslutet att nu skiter vi i sminket och bevisar att vi är lika heta som dom där nya ungtupparna!

Så givetvis släpper man för första gången i just MTV att nu är vi osminkade!
Det som är intressant med denna eran är att Kiss enligt mitt tycke faktiskt bevisar vilket kompetent band man är!

Lick it Up, Animalize med mera fram till Revenge visar på ett band som enligt mitt tycke gav 110 procent på scenen när man var tvungen att brottas på lika villkor som alla andra på scen!

Vad vill jag säga egentligen som Kiss nörd och fantast med detta?

Jo Herr Petre hade hellre sett en avslutande turné med Bruce Kulick Eric Singer Gene och Palle! Så många bra låtar från den tiden som aldrig spelats live på länge! Sen ska vi dock komma ihåg att de skrev en hel del skit också under denna era! Men slutbetyg är ändå: Kiss hade inte överlevt till det de är idag helt klart! Vi är rätt många tror jag som faktiskt började gilla bandet under Unmasked perioden och samtidigt fick stå upp för gubbarna på skolgården! Det var tufft ibland att gilla Kiss och stå upp för dem på 80-90-talet då man egentligen hoppades dom skulle återgå till fornstora sminkade dagar! Men -96 fick man ju ståpäls igen när bandet med alla fyra originalmedlemmar gjorde comeback! Resten är som sagt Kisstory 🤔😁!

Men utan det hårda arbetet man la ner under den osminkade tiden hade Kiss aldrig nått dit de är idag!

Bästa plattorna under denna era!?
Lick it Up

Revenge

Kiss Alive III
Av: Mattias P3 Petre