Sjunde singelsläppet från svenska bandet KRIM må dra ner på tempot något i låten “Atmosphere”, men lyfter synnerligen till skyarna när det gäller den emotionella intensiteten. Låten visar upp ytterligare en sida av bandets mångsidighet och klargör att de hade förmågan att skriva såväl blytunga rockdängor som smäktande ballader när det väl begav sig. Precis som tidigare låtar finns även en tidlöshet som gör att låten inte känns så daterad som den kanske borde, utan lika gärna kunde ha skrivits och spelats in i nutid. Nu släpps den äntligen i vilket fall!

KRIM bildades 1996 i Alingsås och var på väg att bli något riktigt stort strax efter millennieskiftet, innan oturliga omständigheter satte stopp för världsdominansen. Länge såg det ut som att deras fantastiska låtskatt aldrig skulle få se dagens ljus. Tills nu.

(För att få höra mer om bakgrunden kan ni lyssna på Paulines intevju med Trummisen Pierre i hennes Pod Headbangers Call här: https://open.spotify.com/episode/30XqQdcnyDJDd9Uwg5nMvR?si=3de5f9f81ec649ac )

Tillsammans med de tidigare låtsläppen så här långt sällar sig detta senaste singelsläpp till en sakta men säkert framväxande albumdebut 20 år in the making! Första måndagen varje månad släpps en ny låt från deras material som spelades in under åren 2001-2005.

Följ KRIM för uppdateringar om framtida releaser:

https://www.facebook.com/KRIM.Sweden

https://www.instagram.com/KRIM.Sweden/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *