Halvvägs genom det tills nyligen osläppta låtmaterialet med svenska bandet KRIM finner man ett musikaliskt samarbete med den världsberömde låtskrivaren Max Martin som redan när låten skrevs och spelades in för drygt 20 år sedan hade gjort sig ett namn globalt genom att tillverka hits åt allt från Backstreet Boys och Britney till Bon Jovi och många fler.

Låten ”Cause I Am” blandar melodiska och medryckande sångmelodier med storslagna sträva stråkar, omfamnat av stundtals tunga gitarr-riff och taktfasta trumloopar. Texten som beskriver kluvna och motsägelsefulla känslor kring en svekfull men ändå lockande relation är dessutom författad av Alexandra Talomaa som även hon var en del av det berömda kollektivet som verkade i den legendariska Cheiron-studion.

Lyssna på singeln här:

KRIM bildades 1996 i Alingsås och var på väg att bli något riktigt stort strax efter millennieskiftet, innan oturliga omständigheter satte stopp för världsdominansen. Länge såg det ut som att deras fantastiska låtskatt aldrig skulle få se dagens ljus. Tills nu.

Tillsammans med de tidigare fyra låtsläppen så här långt sällar sig detta senaste singelsläpp till en sakta men säkert framväxande albumdebut 20 år in the making! Första måndagen varje månad släpps en ny låt från deras material som spelades in under åren 2001-2005.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *