Efter en fantastisk säsong är det dags för det sista datumet för våren. och vi presenterar inga mindre än Hot Breath och Beat City Tubeworks. Kom och häng med oss en sista gång innan det är dags för semester och nya äventyr. 

Fredag 26 maj. 

Hot Breath┃23.00

Lyssna här: https://open.spotify.com/artist/0RC5KjYPsZm4OR4oPHnJCb?si=KdklXDVBS3euoQK2jfmtcg

Med ett bultande hjärta för den där råa 60-talets Detroit-energin och de smutsiga gatorna i slutet av 70-talets London – HOT BREATH rusar av adrenalin och ren lust. Denna hårdslående rockfyra från Göteborg ger en ny twist av garagerock och går med ansiktet först genom din sovrumsdörr.

Under pandemin spottade bandet ut albumet ”Rubbery Lips” (april 2021) via The Sign Records, en välhyllad och hisnande debut med kraftfull sång, spännande riff och catchy pophooks. Albumet är inspelat och mixat av Mattias Nyberg (The Soundtrack Of Our Lives, The Datsuns). 

Hot Breath bildades 2018 avex-medlemmar från Honeymoon Disease, Hypnos och Grand. Med en gemensam grund av tung rock. Bandet blandade sina olika förflutna till ett vibrerande garageljud. Efter släppet av deras självbetitlade EP 2019 hade Hot Breath ett späckat turnéschema planerat.

Även om den flygande febern drabbade världen, hindrade det inte bandet från att vara ockuperat. Medan de spelade in musik och gjorde videor bildade Hot Breath ett högenergi liveset för de svettiga, heta och dansande folkmassorna!

Hot Breath live är en smutsig och intensiv kyss, på din efterfest som aldrig tar slut.

https://www.youtube.com/channel/UC5S8BIi0YmR6ZIRaQd07Gfg

Beat City Tubeworks ┃22.00

Lyssna här: https://open.spotify.com/artist/7Bx5FRzvGQ9A35hgRyeG44?si=zEOT2DF6RkGlOTMbkXK33Q

Beat City Tubeworks från Jönköping lirar en musik som bäst kan liknas vid 70-talstonande skitig CBGB-garage-rock’n’roll, mixat med en gnutta tidig KISS, Quo och powerpop. 

Bandet har nyligen genomgått en metamorfos med två medlemsbyten och befinner sig nu i sin ”Mark II era”. Med 2st hyllade kritikerrosade album i bagaget och ett tredje på gång, känner de nu en stark postpandemisk pepp att äntra scenen igen.

PRAKTISK INFO

Inträde┃21:00

Beat City Tubeworks ┃22.00

Hot Breath┃23.00

Förköpsbiljett┃200 kr + service. 

Dörren┃230 kr

Åldersgräns┃18+

Fullständiga rättigheter

Förköp din biljett här┃www.beardmen.com